Vlasnik Britiš Ervejza kupuje španskog rivala

Bez autora
Nov 04 2019

Matična kompanija Britiš Ervejza, Internešenel Erlajns Grupa postigla je dogovor sa Iberijom da kupi španskog rivala Er Evropu za milijardu evra.U saopštenju IAG-a navodi se da će kupovina biti završena do kraja 2020. godine ako je odobre regulatori za zaštitu konkurencije. IAG očekuje da će ovom kupovinom pretvoriti svoju bazu u Madridu u "stvarnog konkurenta" glavnim evropskim vazduhoplovnim čvorištima - Amsterdamu, Frankfurtu, Londonu i Parizu. U saopštenju se dodaje da preuzimanjem kontrole nad Er Evropa, grupa takođe ocekuje da će uspostaviti letove između Evrope i Latinske Amerike i Kariba.

Vlasnik Britiš Ervejza kupuje španskog rivalaMatična kompanija Britiš Ervejza, Internešenel Erlajns Grupa (IAG) postigla je dogovor sa Iberijom da kupi španskog rivala Er Evropu za milijardu evra.

U saopštenju IAG-a navodi se da će kupovina biti završena do kraja 2020. godine ako je odobre regulatori za zaštitu konkurencije, prenosi AP.

IAG očekuje da će ovom kupovinom pretvoriti svoju bazu u Madridu u "stvarnog konkurenta" glavnim evropskim vazduhoplovnim čvorištima - Amsterdamu, Frankfurtu, Londonu i Parizu.

U saopštenju se dodaje da preuzimanjem kontrole nad Er Evropa, grupa takođe ocekuje da će uspostaviti letove između Evrope i Latinske Amerike i Kariba.

Er Evropa upravlja flotom od 66 aviona i leti na 69 destinacija u Španiji i van nje. Kao jedna od najvećih svetskih avio-kompanija, IAG leti na 268 destinacija sa 573 aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik