Volkswagen Grupa investira 50,2 milijarde evra u naredne tri godine

Bez autora
Dec 06 2012

Volkswagen Grupa će investirati 50,2 milijarde evra u svoj automobilski sektor u naredne tri godine. Ovo je rezultat investicionih planova Grupe za period od 2013. do 2015. godine o kome se diskutovalo na sastanku Nadzornog odbora Volkswagen AG.Prvi put u planove su uključeni i brendovi MAN i Porsche. Ulaganje u imovinu, fabrike i opremu će iznositi oko 39,2 milijarde evra. Oko 60 posto ovog iznosa će se investirati u Nemačkoj.

Volkswagen Grupa investira 50,2 milijarde evra u naredne tri godine.Volkswagen Grupa će investirati 50,2 milijarde evra u svoj automobilski sektor u naredne tri godine.

Ovo je rezultat investicionih planova Grupe za period od 2013. do 2015. godine o kome se diskutovalo na sastanku Nadzornog odbora Volkswagen AG. Prvi put u planove su uključeni i brendovi MAN i Porsche.

Ulaganje u imovinu, fabrike i opremu će iznositi oko 39,2 milijarde evra. Oko 60 posto ovog iznosa će se investirati u Nemačkoj. Na ovaj način postavlju se osnove kako bi obezbedili da 27 nemačkih proizvodnih pogona ostanu u prvom planu u pogledu inovacija i međunarodne konkurencije.

Pored investiranja u imovinu, fabrike i opremu, planovi obuhvataju i kapitalizovane troškove razvoja od 10,6 milijardi evra. Izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta, uvođenjem novih modela i razvojem alternativnih pogona, kao i modularnih platformi, Volkswagen polaže temelje za profitabilni, postojani razvoj.

Sa 24,7 milijardi evra (oko 63 posto), Grupa će potrošiti veliki deo ukupnog iznosa za investiranje u imovinu, fabrike i opremu za automobilski sektor za modernizaciju i proširenje game proizvoda za sve svoje brendove. Najviše će se fokusirati na nova vozila, derivate i buduće modele u skoro svim klasama vozila, koji će biti bazirani na modularnoj platformi i neophodnim komponentama. Ovo obuhvata i novu generaciju MAN kamiona. Time će Volkswagen-u biti omogućeno osvajanje novih tržišta i segmenata. U oblasti razvoja pogona, nove generacije motora će biti lansirane sa dodatnim unapređenim performansama, potrošnjom goriva i stepenom emisija izduvnih gasova. Grupa će posebno nastaviti sa razvojem hibridnih i električnih motora.

Pored ovoga, kompanija će investirati i 14,5 milijardi evra u toku naredne tri godine. Ovo podrazumeva investiranje u proširenje kapaciteta, kao što je nova fabrika za proizvodnju Audi vozila u Meksiku, proširenje Porsche fabrike u Lajpcigu, sa novim Macan modelom u SUV segmentu, kao i povećana proizvodnja automatskih menjača.

Druge investicije se fokusiraju na promene u farbarama i montažnim halama kao rezultat ciljeva visokog kvaliteta kompanije i kontinuiranog razvoja njenih proizvodnih procesa. Investicije van proizvodnje su uglavnom planirane za oblasti razvoja, obezbeđenja kvaliteta, prodaje, nabavke orginalnih rezervnih delova i informacione tehnologije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik