Volkswagen Grupa otvara fabriku motora u Meksiku

Bez autora
Jan 28 2013

Volkswagen i dalje razvija svoju posvećenost industriji u Severnoj Americi. Novootvorena fabrika u gradu Silao u centralnoj meksičkoj državi Guanahuato je stota po redu fabrika Volkswagen Grupe na svetu. Ceremoniji otvaranja su prisustvovali predsednik Meksika Enrike Penja, guverner države Guanahuato Migel Markez i prof. dr Martin Vinterkorn, predsednik upravnog odbora Volkswagen AG.Fabrika će snabdevati Volkswagen fabrike u mestima Puebla/Meksiko i Čatanuga/SAD modernim i ekonomičnim TSI motorima proizvedenim lokalno u mestu Silao.

Volkswagen Grupa otvara fabriku motora u MeksikuVolkswagen i dalje razvija svoju posvećenost industriji u Severnoj Americi. Novootvorena fabrika u gradu Silao u centralnoj meksičkoj državi Guanahuato (Guanajuato) je stota po redu fabrika Volkswagen Grupe na svetu.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali predsednik Meksika Enrike Penja, guverner države Guanahuato Migel Markez i prof. dr Martin Vinterkorn, predsednik upravnog odbora Volkswagen AG. Fabrika će snabdevati Volkswagen fabrike u mestima Puebla/Meksiko i Čatanuga /SAD modernim i ekonomičnim TSI motorima proizvedenim lokalno u mestu Silao.

Jačanje pozicije na tržištu Severne Amerike je suštinska komponenta globalne razvojne strategije VW Grupe. U tom kontekstu, kompanija planira godišnju prodaju od milion vozila samo u SAD od 2018. baziranu na modelima kao što su Jetta, Buba i novi američki Passat dizajniran u skladu sa zahtevima američkih kupaca, a koji se proizvode u fabrikama Severne Amerike sa visokim stepenom lokalizacije.

Sa početkom proizvodnje motora u mestu Silao, Volkswagen u Meksiku nastavlja svoju uspešnu storiju, koja traje već 60 godina. Pored  Volkswagen fabrike u Puebli, MAN fabrike privrednih vozila u mestu Querétaro i Audi fabrike u San José Chiapa čija je izgradnja planirana u 2016, Grupa ostaje ključni pokretač razvoja industrije u Meksiku.

Fabrika u mestu Silao će snabdevati fabrike automobila u Severnoj Americi u mestima Puebla i Čatanuga sa najnovijom generacijom ekonomičnih TSI motora. Fabrika je osmišljena za srednjeročni godišnji kapacitet od 330,000 vozila. Investicija iznosi 550 miliona američkih dolara. Volkswagen će time otvoriti 700 novih radnih mesta na srednjeročnom nivou.

Proizvodnja motora u mestu Silao ispunjava visoke ekološke standarde programa Volkswagen brenda “Think Blue. Factory”. Cilj ovog programa je da se efikasno iskoriste resursi i da se ostvari trajno smanjenje emisija u svim VW fabrikama. Kao rezultat toga, celokupna oprema koja se koristi u proizvodnji u fabrici u mestu Silao ispunjava najnovije standarde uštede energije, ostvarujući time manji uticaj svakog proizvedenog motora na okolinu.

Specijalno krovno osvetljenje u proizvodnim halama, na primer, kombinovano sa ekonomičnim osvetljenjem u celom objektu obezbeđuju optimalni nivo prirodnog osvetljenja i u isti mah apsorbuju toplotu koju generiše sistem osvetljenja. TSI motori unapređenih performansi (EA 888) iz fabrike u mestu Silao kombinuju ekonomičnu potrošnju goriva i unapređene emisije sa manjom težinom.

Volkswagen de Mexico trenutno proizvodi četiri modela za svetska tržišta u fabrici u mestu Puebla. To su Volkswagen Jetta, Golf karavan, Buba i Buba Cabrio. Ukupno 604.000 vozila je proizvedeno u mestu Puebla u 2012. godini.

Volkswagen Grupa je isporučila 165.900 vozila kupcima u Meksiku u 2012. Brendovi Volkswagen Putnička vozila, Audi, SEAT, Porsche, Bentley i Volkswagen Privredna vozila su tako zabeležili porast od 8,2 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik