Volkswagen otvara solarni park u SAD

Bez autora
Jan 28 2013

Volkswagen brend je otvorio svoj najveći solarni pogon na svetu u svojoj fabrici u Čatanugi, SAD. Volkswagen solarni park ima maksimalni kapacitet od 9,5 megavata i predstavlja najveći solarni pogon koji koristi jedan proizvođač automobila u SAD. Ekološki kompatibilna energija će se koristiti za proizvodnju modela Passat.Očekivani godišnji kapacitet 33.600 kristalnih solarnih modula instaliranih na površini od 13 hektara oko fabrike iznosi oko 13,100 megavat-časova godišnje

Volkswagen otvara solarni park u SADVolkswagen brend je otvorio svoj najveći solarni pogon na svetu u svojoj fabrici u Čatanugi, SAD.

Volkswagen solarni park ima maksimalni kapacitet od 9,5 megavata i predstavlja najveći solarni pogon koji koristi jedan proizvođač automobila u SAD. Ekološki kompatibilna energija će se koristiti za proizvodnju modela Passat.

Očekivani godišnji kapacitet 33.600 kristalnih solarnih modula instaliranih na površini od 13 hektara oko fabrike iznosi oko 13,100 megavat-časova godišnje. Snaga će se koristiti direktno u proizvodnji, sa solarnom energijom koja obezbeđuje 12,5 posto električne energije neophodne u poslovanju sa punim kapacitetom i ispunjava 100% potreba kada u fabrici nema proizvodnje.

Fabrika u Čatanugi ima više od 3000 zaposlenih koji proizvode nov VW Passat posebno dizajniran za tržište Severne Amerike. Kao rezultat krajnje ekološki kompatibilne proizvodnje u fabrici, Volkswagen u Čatanugi je već dobio nekoliko nagrada. U decembru 2011. Volkswagen je postao prvi proizvođač automobila na svetu koji je dobio platinasti sertifikat LEED (lider u pogledu očuvanja okoline i energije).

Volkswagen je investirao oko milijardu dolara u objekat, otvarajući tako više od 5000 radnih mesta u tom regionu. Prema nekim nezavisnim istraživanjima, od VW fabrike se očekuje da ostvari prihod u regiji od 12 milijardi dolara, kao i da otvori ukupno 9.500 radnih mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik