„Volvo" očekuje dobru potražnju za vozilima nakon veće prodaje u prvom kvartalu

Bez autora
Apr 26 2024

Proizvođač automobila „Volvo kars” objavio je danas da očekuje dobru potražnju za svojim vozilima ove godine nakon porasta prodaje jedinica u prvom kvartalu.

Švedska kompanija ima pozitivna očekivanja uprkos tome što je prihod za prvo tromsečje pao na 4,7 milijardi švedskih kruna (oko 407 miliona evra) u odnosu na 5,1 milijardi pre godinu dana i to zbog pada prodaje usled nepovoljnog deviznog kursa i manje ugovorene prodaje tokom proizvodnje, preneo je Rojters.

Ova procena prihoda ipak je ispod one od 5,93 milijarde kruna (oko 500 miliona evra), koju je predvidela grupa Džej-Pi Morgan. Međutim, operativni prihod te kompanije, koji isključuje zajedničke poduhvate, pridružene kompanije i jednokratne akcije, porastao je za osam odsto na 6,8 milijardi švedskih kruna (588 miliona evra).

„Sve u svemu, dobar početak godine za Volvo u kojem je ta kompanija prijavila dvocifreni rast prodaje”, saopštila je grupa Džej-Pi Morgan. Izvršni direktor kompanije Džim Rovan očekujemo da će potražnja za automobilima švedskog proizvođača ostati jaka u narednim kvartalima. „To je u skladu sa našim smernicama o porastu obima prodaje tokom cele godine od najmanje 15 odsto”, rekao je on.

Rovan je izrazio uverenje u sposobnost kompanije da ostvari visoke marže kod električnih vozila (EV) i nastavi na profitabilnom putu uprkos problemima sa kojima se ta industrija suočava, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik