Volvo povlači milion vozila zbog opasnosti od požara

Bez autora
Jul 21 2019

Švedski proizvođač automobila Volvo širom sveta povlači više od milion vozila, jer bi neki delovi motora mogli da se rastope, objavio je danas portparol kompanije.On je rekao da bi u najgorem slučaju problem bi mogao da izazove požar motora. Kako se navodi, Volvo dosad nije zabeležio nijedan takav slučaj. Prema švedskoj televiziji SVT, problem se odnosi na modele s četvororocilindričnim dizel motorom proizvedene od 2014. do 2019. godine. Radi se o modelima V40, V60, V70, S80, XC60 i XC90.

Volvo povlači milion vozila zbog opasnosti od požaraŠvedski proizvođač automobila Volvo širom sveta povlači više od milion vozila, jer bi neki delovi motora mogli da se rastope, objavio je danas portparol kompanije.

On je rekao da bi u najgorem slučaju problem bi mogao da izazove požar motora, prenosi portal Seebiz. Kako se navodi, Volvo dosad nije zabeležio nijedan takav slučaj.

Prema švedskoj televiziji SVT, problem se odnosi na modele s četvororocilindričnim dizel motorom proizvedene od 2014. do 2019. godine.

Radi se o modelima V40, V60, V70, S80, XC60 i XC90.

To je druga loša vest za Volvo koji je u vlasništvu Kineza pošto je u četvrtak kompanija objavila oštar pad profita u drugom tromesečju 2019. uprkos značajnom rastu prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik