Vrednost dolara na godišnjem maksimumu u Rusiji

Bez autora
May 17 2010

Vrednost dolara naglo je porasla danas na Moskovskoj međubankarskoj deviznoj berzi (MMBV) i dostigla godišnji maksimum od 30,7 rubalja, zbog pada evra na četvorogodišnji minimum na valutnoj berzi Foreks i negativne dinamike cena nafte.Američka valuta se u današnjem trgovanju na MMBV menjala za 30,635 rubalja, što je za 47,5 kopejki više nego na zatvaranju trgovanja u petak. Kurs evra je dostigao 37,72 rublje, što je za sedam kopejki niže od prethodnog trgovanja.

Vrednost dolara na godišnjem maksimumu u RusijiVrednost dolara naglo je porasla danas na Moskovskoj međubankarskoj deviznoj berzi (MMBV) i dostigla godišnji maksimum od 30,7 rubalja, zbog pada evra na četvorogodišnji minimum na valutnoj berzi Foreks i negativne dinamike cena nafte.

Američka valuta se u današnjem trgovanju na MMBV menjala za 30,635 rubalja, što je za 47,5 kopejki više nego na zatvaranju trgovanja u petak. Kurs evra je dostigao 37,72 rublje, što je za sedam kopejki niže od prethodnog trgovanja, prenela je ruska agencija Finmarket..

Analitičari u Moskvi vezuju rast vrednosti bivalutne korpe za pad evra na Foreksu, negativne tendencije svetskog tržišta kapitala i pad cena nafte.

Cena teksaške lake nafte se u današnjem trgovanju spuštala ispod 70 dolara za barel prvi put za tri meseca, zbog sve većih rizika da će dužnička kriza u Evropi usporiti oporavak svetske ekonomije i smanjiti tražnju energetskih sirovina.

Evropska valuta se u ponedeljak srozala na minimalni nivo od aprila 2006. godine zbog strahovanja da će mere za smanjenje budžetskog deficita u evrozoni, zbog dužničke krize, potkopati sveukupan oporavak ekonomije regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik