"Yahoo" tužio "Facebook"

Bez autora
Mar 13 2012

Kompanija "Yahoo" podigla je tužbu protiv najveće društvene mreže na svetu "Facebook" zbog nedozvoljenog korišćenja deset patentiranih tehnologija, koje uključuju metode i sisteme oglašavanja na mreži. U tužbi, "Yahoo" optužuje "Facebook" za kršenje prava patenata vezanim za tehnologije "online" reklamiranja, zaštitu privatnosti ličnih podataka i socijalne nadgradnje.U tužbi je navedeno da čitav model ove društvene mreže, koji omogućava korisnicima da formiraju svoje profile, kontaktiraju sa drugim osobama i kompanijama zasnovana je na tehnologijama koje je patentirao "Yahoo".

Kompanija "Yahoo" podigla je tužbu protiv najveće društvene mreže na svetu "Facebook" zbog nedozvoljenog korišćenja deset patentiranih tehnologija, koje uključuju metode i sisteme oglašavanja na mreži.

U tužbi, "Yahoo" optužuje "Facebook" za kršenje prava patenata vezanim za tehnologije "online" reklamiranja, zaštitu privatnosti ličnih podataka i socijalne nadgradnje. U tužbi je navedeno da čitav model ove društvene mreže, koji omogućava korisnicima da formiraju svoje profile, kontaktiraju sa drugim osobama i kompanijama zasnovana je na tehnologijama koje je patentirao "Yahoo".

Iz društvene mreže "Facebook" se navodi da se "Yahoo" nije potrudio da probleme reši van suda. "Facebook" dodaje da je "Yahoo", njihov dugogodišnji poslovni partner, imao velike koristi od saradnje sa "Facebook-om", i da su razočarani što se ova kompanija odlučila na pokretanje sudskog spora.

"Yahoo" traži naknadu štete, čiji se iznos ne precizira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik