Zarada Gugla 2,2 milijarde dolara

Bez autora
Oct 17 2010

Američka internet kompanija Google je noćas objavila da je njen neto prihod u trećem ovogodišnjem kvartalu skočio za 32 odsto. U kvartalu jul-septembar neto prihod Google-a se povećao na 2,2 milijarde dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 1,6 milijardi.Cena deonica Google-a je na Njujorškoj berzi porasla za 9 odsto, na 590,01 dolar. Glavni izvori zarade Google-a su i dalje reklamni linkovi kraj rezultata pretrage interneta. Ta firma je uložila 3,2 milijarde dolara u jačanje svoje sposobnosti da prodaje reklamni prostor u slikama i reklame unutar prozora se videom, a 681 milion dolara je platila za uvođenje reklama na platformi za mobilne telefone.

Zarada Gugla 2,2 milijarde dolara Američka internet kompanija  Google je noćas objavila da je njen neto prihod u trećem ovogodišnjem kvartalu skočio za 32 odsto.

U kvartalu jul-septembar neto prihod Google-a se povećao na 2,2 milijarde dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 1,6 milijardi.

Cena deonica Google-a je na Njujorškoj berzi porasla za 9 odsto, na 590,01 dolar.

Glavni izvori zarade Google-a su i dalje reklamni linkovi kraj rezultata pretrage interneta.

Ta firma je uložila 3,2 milijarde dolara u jačanje svoje sposobnosti da prodaje reklamni prostor u slikama i reklame unutar prozora se videom, a 681 milion dolara je platila za uvođenje reklama na platformi za mobilne telefone.

Zarada od toga je donela 14 odsto neto-prihoda u trećem kvartalu.

Google je u trećem kvartalu povećao broj zaposlenih za 1.500, a ove godine je zaposlio ukupno 3.500 ljudi.

Uporedo su kapitalni rashodi te firme - za centre za obradu podataka, servere i mrežnu opremu, ove godine u poređenju sa prošlom porasli za više od četiri puta - na 757 miliona dolara.

Uz to Google finansira izgradnju čitavih "parkova" vetrenjača za proizvodnju struje i razvoj automobila kojima će upravljati kompjuteri.

Google je u gotovini i hartijama od vrednosti na kraju trećeg ovogodišnjeg kvartala imao 33,4 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik