10,9 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita preuzelo oko 2000 poljoprivrednika

Bez autora
May 03 2010

Kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ukupnom iznosu od 10,9 miliona evra do sada je preuzelo oko 2000 poljoprivrednika. U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo u saradnji sa bankama, do sada su tri banke odobrile 5,26 miliona evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Takođe, 6 banaka isplatilo je 558,12 miliona dinara kratkoročnih kredita, koji se najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično. Prethodne nedelje odobreno je još oko 660 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 3,4 miliona evra. Do sada je najviše dugoročnih kredita odobrila i isplatila Pro Credit Bank AD Beograd, 285 kredita ukupne vrednosti 4,94 miliona evra, dok je Erste bank AD Novi Sad odobrila i isplatila tri kredita u iznosu od 146.936,27 evra...

10,9 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita preuzelo oko 2000 poljoprivrednikaKratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ukupnom iznosu od 10,9 miliona evra do sada je preuzelo oko 2000 poljoprivrednika.

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo u saradnji sa bankama, do sada su tri banke odobrile 5,26 miliona evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata.

Takođe, 6 banaka isplatilo je 558,12 miliona dinaradinara kratkoročnih kredita, koji se najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Prethodne nedelje odobreno je još oko 660 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 3,4 miliona evra.

Do sada je najviše dugoročnih kredita odobrila i isplatila Pro Credit Bank AD Beograd, 285 kredita ukupne vrednosti 4,94 miliona evra, dok je Erste bank AD Novi Sad  odobrila i isplatila tri kredita u iznosu od 146.936,27 evra. Credit Agricole Srbija AD Novi Sad odobrila je pet kredita u iznosu od 175.401,00 evra.

Sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počele su i Metals banka i Banca Intesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik