Aleksa od sad bez pitanja gasi svetlo, reguliše grejanje i još mnogo toga

Bez autora
Jan 26 2021

„Amazon“ je najnovijim unapređenjem omogućio funkciju koja omogućava pametnom asistentu „Aleksi“ da proaktivno izvršava zadatke u kući, poput isključivanja svetla, a to od sada radi bez pitanja samo na osnovu vaših navika i čestih zahteva.

„Aleksa“ je od 2018. godine mogla da oseti vaše navike, što u „Amazonu“ zovu osećajima (hunches), piše portal Verge.

Međutim, pre novog ažuriranja, „Aleksa“ je morala da traži dozvolu pre nego što bi uradila nešto poput spuštanja zadate temperature na termostatu pre nego što odete u krevet.

Ako korisnik odabere opciju da „Aleksa“ ne mora da pita da li da postupi po svojim pretpostavkama, pametni asistent će bez traženja dozvole izvršiti to „što je naumio“.

Iako se čini da njene nove proaktivne pretpostavke mogu učiniti „Aleksu“ mnogo korisnijom, neophodna je stroga kontrola nad onim na šta ovaj pametni asistent može automatski da deluje.

Na osnovu video-klipa u kojem se objašnjavaju unapređenja, reklo bi se da korisnik može da odabere koje zadatke „Aleksa“ može sama da izvrši.

Zajedno sa novim „Aleksinim“ mogućnostima, „Amazon“ predstavlja svoju uslugu pretplate na Gard plus (Guard Plus).

Usluga korisniku pruža mogućnost da bude upozoren ako „Aleksa“ primeti određene vrste zvukova u domu i ponudi pristup ljudskim agentima koji mogu pozvati hitne službe u njegovo ime.

Registracija za ovu uslugu vrši se u aplikaciji „Aleksa“, a koštaće 4,99 dolara mesečno.

„Amazon“ takođe nudi energetsku kontrolnu tabelu u aplikaciji „Aleksa“ koja može da nadgleda i proceni koliko energije troše uređaji ukupno i pojedinačno da li je to u skladu sa proizvođačkim specifikacijma.

Lista može sadržati sve od televizora do bojlera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik