Arapi u Zenici grade jedinstven centar i kompleks u svijetu

Bez autora
Nov 17 2019

Priča o zainteresiranosti Arapa da investiraju u Zenicu nakon Sarajeva, Vlašića i brojnih drugih bosanskohercegovačkih gradova, značajno je intenzivirana ovih dana. Kompanija “Rasiyat” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ozbiljna je u namjeri da u Zenici sagradi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks, jedinstven u svijetu, poručio je jučer tokom sastanka s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, Muhamed A. el-Jamani, direktor kompanije. Kasumović je inicirao projekt, a investitori su uvjereni da Poslovna zona “Zenica - jug” ima ogroman potencijial.

Arapi u Zenici grade jedinstven centar i kompleks u svijetuPriča o zainteresiranosti Arapa da investiraju u Zenicu nakon Sarajeva, Vlašića i brojnih drugih bosanskohercegovačkih gradova, značajno je intenzivirana ovih dana.

Strateška lokacija

Kompanija “Rasiyat” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ozbiljna je u namjeri da u Zenici sagradi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks, jedinstven u svijetu, poručio je jučer tokom sastanka s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, Muhamed A. el-Jamani, direktor kompanije.

Kasumović je inicirao projekt, a investitori su uvjereni da Poslovna zona “Zenica - jug” ima ogroman potencijial.

- Trenutno se bavimo evaluacijom, jer u ovom projektu ne vidimo samo grad nego cijelo okruženje, region i Evropu. Planiramo, istražujemo, a uvjereni smo da će na kraju sve rezultirati velikim brojem novih radnih mjesta u Zenici i BiH - rekao je El-Jamani.

Napominje da će osnovne djelatnosti biti hotelsko-ugostiteljske, trgovina, zabavni sadržaji...

Gradonačelnik Kasumović poručio je da investitore ne dijele na velike i male, kao i da im je svako radno mjesto dragocjeno.

Povratak ljudi

- Investitor je uvjeren da će se realizacijom ovog projekta dogoditi i masovniji povratak naših ljudi, koji su otišli vani za poslom. Presretan sam što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i što smo na tragu rješenja koje bi život u Zenici i BiH drastično poboljšalo - poručio je Kasumović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik