Australija dobija prvi leteći Uber taksi

Bez autora
Jun 13 2019

Melburn u Australiji, biće prvi grad, van SAD-a, koji će dobiti leteći taksi Uber Air, čime će postati jedan od svetskih lidera u javnom prevozu. I ne samo to, na ovaj način rešiće se i problem velikih saobraćajnih gužvi. Melburn će se time pridružiti Dalasu i Los Anđelesu, koji su dosada jedini u svetu imajli aero taksi. Test letovi počeće 2020. godine, a komercijalne vožnje trebalo bi da počnu od 2023. godine. Nekoliko kompanija već razvija leteće taksije kao jedan od novih načina javnog prevoza. U kompaniji Uber smatraju da je leteći taksi odlično rešenje za saobraćajne gužve u gradovima. Imamo veliki potencijal za rešenje tog problema, naveli su u toj kompaniji. Koliko će se brže stizati letećim taksijem nego automobilom vidi se po tome što će helikopter taksi prelaziti za desetak minuta put dug 19 kilometara, za koji običnom taksiju treba oko sat vremena.

Australija dobija prvi leteći Uber taksiMelburn u Australiji, biće prvi grad, van SAD-a, koji će dobiti leteći taksi Uber Air, čime će postati jedan od svetskih lidera u javnom prevozu. I ne samo to, na ovaj način rešiće se i problem velikih saobraćajnih gužvi.

Melburn će se time pridružiti Dalasu i Los Anđelesu, koji su dosada jedini u svetu imajli aero taksi.

Test letovi počeće 2020. godine, a komercijalne vožnje trebalo bi da počnu od 2023. godine, prenosi CNN.

Nekoliko kompanija već razvija leteće taksije kao jedan od novih načina javnog prevoza.

U kompaniji Uber smatraju da je leteći taksi odlično rešenje za saobraćajne gužve u gradovima.

"Imamo veliki potencijal za rešenje tog problema", naveli su u toj kompaniji.

Koliko će se brže stizati letećim taksijem nego automobilom vidi se po tome što će helikopter taksi prelaziti za desetak minuta put dug 19 kilometara, za koji običnom taksiju treba oko sat vremena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik