Banja u Slatini dobija novi paviljon

Bez autora
May 11 2014

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" raspisao je javni poziv za izgradnju objekta paviljonskog tipa sa terapeutskim centrom u Banji "Slatina", a vrijednost radova iznosi 15.795.000 KM. Nakon izgradnje, doći će do značajnog povećanja smještajnih kapaciteta, kao i rasterećenja postojećih. Izgradnja objekta počeće nakon što budu završene zakonske procedure u vezi s javnim nabavkama i otvaranjem ponuda, koje je planirano za 11. jun, s tim da je rok za završetak radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao. Planirana je izgradnja više objekata i to smještajnih kapaciteta, ulazni hol sa restoranom, terapeutski centar i koridor ukupne neto površine 7.017,75 metara kvadratnih, kazali su iz Zavoda. Za smještaj pacijenata u planu je izgradnja četiri paviljona, čija će površina biti 4.014 metara kvadratnih.

Banja u Slatini dobija novi paviljonZavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" raspisao je javni poziv za izgradnju objekta paviljonskog tipa sa terapeutskim centrom u Banji "Slatina", a vrijednost radova iznosi 15.795.000 KM.

Nakon izgradnje, doći će do značajnog povećanja smještajnih kapaciteta, kao i rasterećenja postojećih.

Izgradnja objekta počeće nakon što budu završene zakonske procedure u vezi s javnim nabavkama i otvaranjem ponuda, koje je planirano za 11. jun, s tim da je rok za završetak radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao.

"Planirana je izgradnja više objekata i to smještajnih kapaciteta, ulazni hol sa restoranom, terapeutski centar i koridor ukupne neto površine 7.017,75 metara kvadratnih", kazali su iz Zavoda.

Za smještaj pacijenata u planu je izgradnja četiri paviljona, čija će površina biti 4.014 metara kvadratnih.

"Objekti za smještaj pacijenata sa pratećim sadržajima će nakon izgradnje imati 224 kreveta, što će ukupno sa postojećim kapacitetima iznositi 530 kreveta u Slatini. Na ovaj način značajno će biti smanjena liste čekanja pacijenata na liječenje", kažu u "Zotoviću".

Inače, najveće blago Banje "Slatina" leži u izvoru termalne vode čija temperatura na vrelu iznosi 42 stepena Celzijusovih, a sa kojom se uz ljekovito blato vrši liječenje pacijenata.

Prirodnim padom voda se dovodi do tri zatvorena bazena izgrađena u doba Austrougarske monarhije, a koji su 2008. godine obnovljeni.

Osim u bazenima, voda se koristi i u hidroterapijskim kadama, što omogućava individualni pristup fizioterapeuta pacijentu u toku primjene hidroterapije.

Prema analizama, voda ove banje djeluje na sve oblike reumatizma, na posljedice trauma, izvjesne oblike steriliteta, neuralgije, polineuritise, na arterijsku hipertenziju, funkcionalna i organska oboljenja perifernih arterijskih krvnih sudova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik