Bitkoin skočio više od 60 odsto u 2021., predviđanje da će ove godine dostići 120.000 dolara

Bez autora
Jan 27 2022

Cena bitkoina je tokom 2021. godine porasla preko 60 odsto, dok je u novembru prošle godine dostigla rekordnu vrednost od 69 hiljada dolara za jedan bitkoin.

Među najvažnije događaje u vezi bitkoina koji su obeležili kraj prošle godine spada taj kada je 30. septembra predsednik Američkih Federalnih Rezervi (FED) Džerom Pauel izjavio da FED ne namerava da zabrani niti se suprotstavi kriptovalutama.

Posle toga, 19. oktobra pojavila se vest vest da će prvi Bitkoin Fjučrs Eksčejndž fond u Americi biti odobren od strane Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

Priznanje SEC-a da su kriptovalute neizbežnost koju treba institucionalno prihvatiti, a ne plašiti se, dovelo je bitkoin do rekordnog nivoa, piše Jutarnji list.

S druge strane, u oktobru je Benk of Amerika pokrenula istraživanje digitalne imovine koja je pokazalo da su kriptovalute sad već prevelike da ih institucionalni investitori mogu ignorisati. Investicione banke odbacile su svoj prethodni skepticizam prema kriptovalutama.

U novembru, JP Morgan potvrdio je svoju prognozu da će bitkoin skočiti na 146 hiljada dolara.

Sitibenk predviđa da će bitkoin ove godine dostići 120 hiljada dolara.

Budućnost kriptovaluta izgleda sjajno jer sve više i više ljudi želi da ima u vlasništvu neku digitalnu valutu.

Uz sve veći broj poznatih ličnosti i uticajnih, među kojima su Ešton Kučer, Lajonel Mesi, Majk Tajson, Kanje Vest, koji kupuju kriptovalute, rast bitkoina čini se nezaustavljivim.

Fortrejd, za sve koji su zainteresovani da nauče kako od svoje kuće mogu da trguju cenom bitkoina (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom bitkoina”.

Vodič je prilagođen svim nivoima znanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik