Borbeno oklopno vozilo „Miloš” položilo sve testove

Bez autora
Sep 20 2020

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas poslednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 „Miloš“,, kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog oklopnog borbenog vozila na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci”.

Vulin je istakao da su završena poslednja ispitivanja i možemo da kažemo da je borbeno oklopno vozilo „Miloš” položilo baš sve testove.

Naša vojska će biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci. Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je, naglasio je Vulin.

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila „Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.

Obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović.

Vozilo „Miloš“, čiji je nosilac razvoja i proizvodnje JP Jugoimport - SDPR, može se koristiti za patrolu i izviđanje, kao komandno ili sanitetsko vozilo, zatim za protivgerilsku, protivterorističku i protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija, kao i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik