Bugojanski Eko element u projektu podjele sedam plastenika

Bez autora
Mar 29 2015

U organizaciji Udruženja građana Prijatelji prirode “Eko element” ovih dana u Bugojnu traje podjela sedam plastenika korisnicima projekta “Poljoprivredna proizvodnja u zaštićenim prostorima”. Projekt je podržala Američka ambasada u našoj zemlji i Općina Bugojno, a prvi plastenik instaliran je u Mjesnoj zajednici Vrbanja. Vlasnica plastenika Majda Alić je članica Udruženja “Stradalih u Vrbanji 1993.”, od kojeg je i kandidirana da bude jedna od korisnica projekta. Nadam se da ću radom u plasteniku uspjeti poboljšati svoj kućni budžet. Hvala predstavnicima “Eko elementa” i svima koji su mi omogućili da budem u ovom važnom projektu, kazala je.

Bugojanski Eko element u projektu podjele sedam plastenikaU organizaciji Udruženja građana Prijatelji prirode “Eko element” ovih dana u Bugojnu traje podjela sedam plastenika korisnicima projekta “Poljoprivredna proizvodnja u zaštićenim prostorima”.

Projekt je podržala Američka ambasada u našoj zemlji i Općina Bugojno, a prvi plastenik instaliran je u Mjesnoj zajednici Vrbanja.

Vlasnica plastenika Majda Alić je članica Udruženja “Stradalih u Vrbanji 1993.”, od kojeg je i kandidirana da bude jedna od korisnica projekta.

- Nadam se da ću radom u plasteniku uspjeti poboljšati svoj kućni budžet. Hvala predstavnicima “Eko elementa” i svima koji su mi omogućili da budem u ovom važnom projektu - kazala je.

Po riječima izvršnog direktora “Eko elementa” Borisa Jokića projekt je pokrenut prošle godine a u početnoj fazi obuhvatio je edukaciju aktivistica iz različitih udruženja s područja Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vkaufa.

- Udruženje “Eko-element” aktivno radi na razvoju poljoprivrednog programa, kao jednog od programa kojim se bavimo. U principu, mi stvaramo sada plodno tlo za socijalno poduzetništvo i ovo je samo jedan segment našeg djelovanja, zajedno s Općinom Bugojno. Želja nam je da ovakvim i sličnim projektima otvorimo što veći broj radnih mjesta, naglasio je.

Nada se da će se projekt nastaviti i u budućnosti, s obzirom da na području gornjovrbaske regije postoje veliki potencijali za bavljenje plasteničkom proizvodnjom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog

Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik