Cijene stanova u Doboju uvećane za 20 odsto

Bez autora
Jul 06 2022

U Doboju prosječna cijena stambenih jedinica iznosi oko 2.000 KM po metru kvadratnom, a među najprodavanijim su objekti čija je površina između 40 i 60 kvadrata, rečeno je Srni iz dobojskog preduzeća za građevinarstvo, trgovinu i usluge "Proda-Mont".

Iz te firme pojašnjavaju da su cijene uvećane za 20 odsto u odnosu na prije tri godine, a da na njihov rast u ovoj godini utiče porast cijena građevinskog materijala.

U tim okolnostima građani se odlučuju na kupovinu stanova manje površine.

"U protekle tri godine najveća prodaja ostvarena je kod stambenih jedinica čija je površina od 40 do 60 metara kvadratnih", naveli su iz tog preduzeća.

Cijena nekretnina u Bijeljini u porastu je u posljednjih nekoliko mjeseci i nije moguće kupiti stan ispod 1.700 KM po metru kvadratnom, a trenutno, prema podacima licenciranog agenta za nekretnine Snježane Rakić, najskuplji kvadrat košta 2.500 KM.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je inflacija i kriza, koja je svuda prisutna, uticala na rast cijena građevinskog materijala i troškova za izvođenje radova, što je uticalo i na cijenu kvadrata stana u Istočnom Sarajevu.

"Slobodno se može reći da se ona kreće između 2.000 i 2.500 KM, dok je na Jahorini prosječna cijena oko 2.500 evra po metru kvadratnom, a zavisno od stepena luksuza poslovnog objekta ona može ići i do 5.000 evra", kaže Ćosić.

Cijene nekretnina u Trebinju su u porastu u odnosu na prethodni period, pa se cijena metra kvadratnog stanova u izgradnji trenutno kreće od 2.600 do 4.500 KM, a najviše ih kupuju ljudi iz dijaspore. Većina stanova koji se izgrade u Trebinju, što je godišnje od 400 do 500, se i proda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik