Čitač i teblet računar u jednom

Bez autora
Mar 24 2010

Prema pisanju internet stranice „Engadget“, koji tvrdi da informacije dolaze iz „pouzdanih izvora“, krajem leta ili najkasnije do kraja godine, „Majkrosoft“ planira da na tržište izbaci uređaj „Courier“. Uređaj koji je kombinacija e čitača i tabletnog računara pominjali su još u septembru prošle godine, na tržište treba da stigne u avgustu. Za sada Microsoft ne daje nikakve službene informacije, ali na „Engadgetu“ tvrde da se radi o uređaju dimenzija 5x7 inča (12,7x17,78 cm), koji će pokretati Vindous 6 CE. Hardverska osnova uređaja je „Nvidijina Tegra 2“, a dolazi sa stilusom i softverom za prepoznavanje rukopisa i odgovarajućim web-servisom koji omogućava pristup svemu unesenom u „Courier“ u stilu blogova s komentarima. Navodno je ugrađena i kamera, ulaz za mikrofon i priljučak za slušalice, a „Majkrosoft“ namerava da napravi i sopstveni servis za e-knjige koji bi išao uz sve to.

Čitač i teblet računar u jednomPrema pisanju internet stranice „Engadget“, koji tvrdi da informacije dolaze iz „pouzdanih izvora“, krajem leta ili najkasnije do kraja godine, „Majkrosoft“ planira da na tržište izbaci uređaj „Courier“.

Uređaj koji je kombinacija e čitača i tabletnog računara pominjali su još u septembru prošle godine, na tržište treba da stigne u avgustu.

Za sada Microsoft ne daje nikakve službene informacije, ali na „Engadgetu“ tvrde da se radi o uređaju dimenzija 5x7 inča (12,7x17,78 cm), koji će pokretati Vindous 6 CE. Hardverska osnova uređaja je „Nvidijina Tegra 2“, a dolazi sa stilusom i softverom za prepoznavanje rukopisa i odgovarajućim web-servisom koji omogućava pristup svemu unesenom u „Courier“ u stilu blogova s komentarima.

Navodno je ugrađena i kamera, ulaz za mikrofon i priljučak za slušalice, a „Majkrosoft“ namerava da napravi i sopstveni servis za e-knjige koji bi išao uz sve to.

Na internetu se uveliko šuška da će HP takođe u junu početi da prodaje svoj tablet-računar „Slate“ po ceni od 400 evra.

Renomirani španski tehno blog „Clipset“ tvrdi da se dokopao informacija o HP-ovim preporučenim cenama za tablet „Slate“ pribavivši hardverske specifikacije uređaja. Tvrde da će preporučena maloprodajna cena „Slatea“ biti 400 evra što je veoma slično prosečnoj ceni netbooka. Na evropskom tržištu iPed bi mogao da košta više od 400 evra, ali nezahvalno je porediti evropsku cenu „Slatea“ s američkom cenom iPeda. Moraćemo da sačekamo da objave evropske cene iPeda.

Hardverske specifikacije „Slatea“ govore da je baziran na Intelovom procesoru „Atom“, kao i skoro svi netbuk računari na tržištu. „Slate“ će imati USB interfejs, čitač memorijskih kartica i web kameru smeštenu na poleđinu uređaja. Posebno je naglašena podrška za fleš koju iPed nema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik