Cjelogodišnji turizam na Igmanu i Bjelašnici

Bez autora
Mar 19 2014

U skladu sa planom realizacije projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365" koji finansira Evropska unija, i realizacije aktivnosti Poboljšanja B&B smještajnih jedinica. Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, kao implementator projekta, raspisala je javni poziv za unaprijeđenje B&B smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana, osiguranih iz EU projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365". Javni poziv je namjenjen domaćinstvima koja namjeravaju ili pružaju usluge turističkog smještaja na području Bjelašnice i Igmana i njegovog neposrednog okruženja, pojedincima i subjektima koji doprinose svojim djelovanjem razvoju lokalnog turizma i njegovoj promociji.

Cjelogodišnji turizam na Igmanu i BjelašniciU skladu sa planom realizacije projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365" koji finansira Evropska unija, i realizacije aktivnosti Poboljšanja B&B smještajnih jedinica...

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, kao implementator projekta, raspisala je javni poziv za unaprijeđenje B&B smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana, osiguranih iz EU projekta "Cjelogodišnji turizam na planinskim destinacijama BiH i CG - 365".

Javni poziv je namjenjen domaćinstvima koja namjeravaju ili pružaju usluge turističkog smještaja na području Bjelašnice i Igmana i njegovog neposrednog okruženja, pojedincima i subjektima koji doprinose svojim djelovanjem razvoju lokalnog turizma i njegovoj promociji.

Kako se navodi u pozivu, izbor domaćinstava za unaprijeđenje smještajnih kapaciteta na području Bjelašnice i Igmana vršiće se na osnovu podnesenih poslovnih planova, a kroz nabavku opreme ili radova ovisno o identificiranim potrebama u poslovnom planu, a koje će provesti SERDA. Putem ovog javnog poziva, biće obuhvaćeno u prosjeku pet domaćinstava koijma će se nabaviti oprema ili izvršiti adaptacija u protuvrijednosti do 2.000 eura.

Projektni tim zadržava pravo da obuhvati manji broj domaćinstava u slučaju da kvalitet prispjelih prijava i poslovnih planova ne bude zadovoljavajući. Isto tako projektni tim zadržava pravo da u slučaju više kvalitetnih prijava obuhvati veći broj domaćinstava kojima bi se nabavila oprema ili izvršila adaptacija u manjoj protuvrijednosti.

Odabir korisnika vršit će se na osnovu prijave, dokaza o ispunjavanju uvjeta poziva, te poslovnog plana kojeg će svaki od aplikanata razviti na osnovu priloženog obrasca. Komisija za odabir korisnika će na osnovu procjene dostavljenog poslovnog plana, te terenske posjete s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja objekta, odabrati korisnike javnog poziva

Zahtjev za učešće u javnom pozivu mogu podnijeti pravna i fizička lica sa područja Bjelašnice i Igmana i njihovog neposrednog okruženja koji se bave ili namjeravaju baviti pružanjem usluga smještaja turista koji raspolažu adekvatnim objektom za čije se renoviranje, opremanje ili unaprjeđenje traže sredstva putem ovog poziva, o čemu trebaju priložiti ovjerenu pismenu izjavu ovjerenu kod nadležnog upravnog organa.

Rok za podnošenje prijava je 20 kalendarskih dana od dana objavljivanja poziva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik