Da li koristite dečija sedišta u automobilu?

Bez autora
Nov 17 2015

Naš proslavljeni automobilista, Dušan Borković, učestvuje u akciji "Bezbednost nikada nije na odmoru". Kampanja je pokrenuta kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju i svest roditelja o potrebi korišćenja dečijih auto-sedišta. Kao profesionalni vozač, smatram da je moja dužnost promovisanje bezbedne vožnje, kaže Borković. On je dodao da je uključivanje u kampanju "Bezbednost nikada nije na odmoru" za njega izuzetno važno jer se odnosi na najmlađe. Veoma je bitno podizanje svesti roditelja o tome u kojoj meri auto sedišta doprinose bezbednoj vožnji njihove dece. Siguran sam da niko svesno ne stavlja život svog deteta na kocku, kaže Dušan Borković. On smatra da kontinuirano informisanje roditelja o tome da se pravilnom upotrebom auto-sedišta pri sudarima smanjuje smrtnost dece za više od 50%, a novorođenčadi čak za oko 70% mora da da rezultate.

Naš proslavljeni automobilista, Dušan Borković, učestvuje u akciji "Bezbednost nikada nije na odmoru". Kampanja je pokrenuta kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju i svest roditelja o potrebi korišćenja dečijih auto-sedišta.

"Kao profesionalni vozač, smatram da je moja dužnost promovisanje bezbedne vožnje", kaže Borković.

On je dodao da je uključivanje u kampanju "Bezbednost nikada nije na odmoru" za njega izuzetno važno jer se odnosi na najmlađe.

"Veoma je bitno podizanje svesti roditelja o tome u kojoj meri auto sedišta doprinose bezbednoj vožnji njihove dece. Siguran sam da niko svesno ne stavlja život svog deteta na kocku", kaže Dušan Borković.

On smatra da kontinuirano informisanje roditelja o tome da se pravilnom upotrebom auto-sedišta pri sudarima smanjuje smrtnost dece za više od 50%, a novorođenčadi čak za oko 70% mora da da rezultate.

"Podaci su za sada veoma zabrinjavajući: 32 odsto roditelja koristi sedišta za decu do tri godine starosti, a samo 3,1 odsto dece starije od tri godine vezano je sigurnosnim pojasom na zadnjem sedištu automobila, iako je to takođe zakonska obaveza.

"Želim da se ova statistika promeni i zato sam ovde", objašnjava Borković.

O važnosti upotrebe dečijih auto-sedišta Dušan Borković je govorio u okviru prezentacije na temu bezbednosti dece-putnika održanoj u salonu Auto-kuće Kompresor, u saradnji sa lancem radnji za bebe i decu Aksa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog

Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik