Digitalizacija jedan od najvažnijih prioriteta Vlade

Bez autora
Nov 29 2022

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović učestvovao je danas na otvaranju konferencije „Together Ahead”, kojom je svečano obeleženo 20 godina poslovanja kompanije „Cisco” u Srbiji.

Jovanović je tom prilikom rekao da je ta kompanija već dve decenije važan partner i podrška Republici Srbiji kako bi ona bila ravnopravan učesnik u razvoju mrežnih tehnologija, bez kojih se ne može zamisliti komunikacija i savremeno poslovanje.

Naša zemlja se uz vašu pomoć pozicionirala na značajno mesto na mapi IKT tehnologija u ovom delu Evrope, kako u samom procesu transformacije, digitalizacije, tako i u obrazovanju i profilisanju stručnih kadrova, istakao je on.

Ministar je rekao da je digitalizacija jedan od ključnih  prioriteta Vlade, te da tako država prepoznaje digitalno doba kao priliku za značajno pozicioniranje naše zemlje u ovoj oblasti. 

Prema njegovim rečima, u cilju razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture, potpune digitalizacije obrazovnog sistema i savremenog pristupa obrazovanju i inovacijama, nastavljamo rad na kapitalnim projektima.

U toku je, kako je dodao, realizacija projekta razvoja ruralnog širokopojasnog pristupa sa ciljem pokrivanja svih domaćinstava u Srbiji mrežama nove generacije.

Prve dve faze obuhvatiće više od 800 ruralnih naselja i preko 150.000 domaćinstava, dok će završetkom treće faze, do kraja 2025. godine, preko 99 odsto domaćinstava u Srbiji imati brz fiksni pristup internetu, naglasio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik