Direktor Majkrosofta osoba godine u izboru Fajnenšel Tajmsa

Bez autora
Dec 22 2019

Izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela osoba je godine u izboru Fajnenšel Tajmsa. Ugledni list ukazao je na finansijski i kulturni uspeh Nadele, koji je, kako se ističe, promenio smer Majkrosofta tokom protekle decenije, što je kulminiralo solidnom 2019. godinom.

Otkako je Nadela pre šest godina preuzeo dužnost izvršnog direktora Majkrosofta, ukupni povrat koji je kompanija ostvarila za deoničare iznosi više od triliona dolara.

Fajnenšel Tajms navodi da je Majkrosoft "izgledao kao da može da bude na brzoj traci tehnološke nebitnosti" kada je Nadela preuzeo vlast. Njemu se odaje priznanje za pomaganje u stvaranju "nove svrhe u srcu kompanije, kao i korporativne kulture koja odražava lične kvalitete izvršnog direktora sa više odane poniznosti nego intelektualne bahatosti po kojoj je firma nekada bila poznata".

Fajnenšel Tajms navodi da je Nadela nadgledao pomak u Majkrosoftovoj strategiji, prelazeći s velikog oslanjanja na tehnološki monopol fokusiran na Vindouz prema kompaniji koja je fokusirana na klaud poslovanje.

"Nadela kaže da je temeljni pojam da gradimo alate, gradimo platforme kako bi i drugi mogli izgraditi više tehnologije. Mislim da je to relevantnije, potrebnije u 2019. nego što je to bilo 1975", navodi Fajnenšel Tajms.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik