Dobijena dozvola, konačno izgradnja Meriot hotela

Bez autora
Dec 10 2013

Iako je početak gradnje hotela iz lanca "Meriot" najavljivan još pre godinu dana, važni preduslovi za rekonstrukciju zgrade Jugodrva na Trgu Republike u moderan gradski hotel su ispunjeni nedavno. Projekat je prošlog meseca konačno dobio građevinsku dozvolu, pa se početak radova može očekivati već u januaru. Branislav Grujić, predsednik kompanije "PFB Properties" koja investira u rekonstrukciju ugrade "Jugodrva" kaže za da su posle više od godinu dana čekanja na građevinsku dozvolu, konačno je dobili krajem septembra, a početkom novembra je postala i pravosnažna. Ne bih, ovom prilikom, ulazio u dublju analizu razloga za ovo kašnjenje, ali je ovo samo još jedan u nizu pirmera neefikasnosti administracije koja nas investitore izuzetno puno košta, a strane investitore odvraća od većeg angažovanja na našem tržištu. Krajnje je vreme da se nešto na tom planu učini u cilju pojednostavljenja procedure, smanjenja voluntarizma i poboljšanja efikasnosti rada administrativnih organa, rekao je Grujić.

Dobijena dozvola, konačno izgradnja Meriot hotelaIako je početak gradnje hotela iz lanca "Meriot" najavljivan još pre godinu dana, važni preduslovi za rekonstrukciju zgrade Jugodrva na Trgu Republike u moderan gradski hotel su ispunjeni nedavno.

Projekat je prošlog meseca konačno dobio građevinsku dozvolu, pa se početak radova može očekivati već u januaru.

Branislav Grujić, predsednik kompanije "PFB Properties" koja investira u rekonstrukciju ugrade "Jugodrva" kaže za portal "Beobuild" da su posle više od godinu dana čekanja na građevinsku dozvolu, konačno je dobili krajem septembra, a početkom novembra je postala i pravosnažna.

"Ne bih, ovom prilikom, ulazio u dublju analizu razloga za ovo kašnjenje, ali je ovo samo još jedan u nizu pirmera neefikasnosti administracije koja nas investitore izuzetno puno košta, a strane investitore odvraća od većeg angažovanja na našem tržištu. Krajnje je vreme da se nešto na tom planu učini u cilju pojednostavljenja procedure, smanjenja voluntarizma i poboljšanja efikasnosti rada administrativnih organa."

Grujić kaže da se početak radova očekuje do kraja januara 2014.

"U ovom trenutku čekamo samo našu banku, Eurobanku, da u ponovljenoj proceduri potvrdi kredit za projektno finansiranje, koji nam je već bio odobren, ali koji, zbog kašnjenja građevinske dozvole, nismo mogli da počnemo da koristimo u dogovorenim rokovima."

Inače, u pitanju je investicija vredna 25 miliona evra, a očekuje se da će stotinak ljudi raditi u hotelu i oko njega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik