Dodela kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Bez autora
Apr 14 2013

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude za 2013. godinu. Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju preduzetnici, mala i srednja privredna društva koja su registrovana za obavljanje turističke delatnosti kao i poljoprivredna gazdinstva registrovana u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Kreditna sredstva mogu se koristiti za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja (izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko rekreativnog i zabavnog sadržaja; restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete; nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima; unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude; dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira), izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i za usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Dodela kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponudeMinistarstvo finansija i privrede objavilo je Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude za 2013. godinu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju preduzetnici, mala i srednja privredna društva koja su registrovana za obavljanje turističke delatnosti kao i poljoprivredna gazdinstva registrovana u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Kreditna sredstva mogu se koristiti za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja (izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko rekreativnog i zabavnog sadržaja; restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete; nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima; unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude; dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira), izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i za usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Učešće kreditnih sredstava Ministarstva finansija i privrede ne može biti veće od 50 posto ukupne vrednosti projekta. Kreditna sredstva se mogu koristiti za finansiranje osnovnih i trajnih obrtnih sredstava, s tim da učešće trajnih obrtnih sredstava ne može iznositi više od 20 posto ukupnog iznosa odobrenih kreditnih sredstava.

Kreditna sredstva realizuju se preko Fonda za razvoj, sa kamatnom stopom od 1 posto, na godišnjem nivou uz valutnu klauzulu, sa rokom otplate 72 meseca po isteku grejs perioda od godinu dana, osim za kreditna sredstva namenjena greenfield investicijama kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture čiji je grejs period 2 godine.

Otplata kreditnih sredstava vršiće se u tromesečnim anuitetima koji dospevaju 31. marta, 30. juna, 30. septembra i 31. decembra u godini.

Rok prijave za Konkurs je 1. septembar 2013. godine.

Detaljnije informacije o Konkursu možete dobiti slanjem e-maila na: turizam@mfp.gov.rs ili pozivom na 011/2855-271.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik