Eksperti kažu da je ovo šest najboljih načina za upravljanje vremenom

Bez autora
Jun 23 2019

Postoji bezbroj načina da budete produktivni, a da pritom svoje vreme ne trošite na nevažne stvari. Primer za tako nešto može biti svakodnevno pisanje "to-do" liste. Erica Keswin, stručnjak za karijeru, navodi kako je ključ dobre organizacije vremena u tome da budemo pažljiviji prilikom izbora onoga na šta želimo više da obratimo pažnju. Stručnjaci za karijeru navode 6 saveta kako biti produktivan i bolje organizovati vreme. Prvi savet je da planirate veče ranije. Pre odlaska na spavanje uvek uzmite nekoliko minuta vremena kako biste donekle organizovali sutrašnji dan. Proverite još jednom svoj raspored i šta vas sutra očekuje ili ponekad napravite "to-do" listu kako neku od obaveza ne biste preskočili. Malo planiranja može biti od velike koristi.

Eksperti kažu da je ovo šest najboljih načina za upravljanje vremenomPostoji bezbroj načina da budete produktivni, a da pritom svoje vreme ne trošite na nevažne stvari. Primer za tako nešto može biti svakodnevno pisanje "to-do" liste.

Erica Keswin, stručnjak za karijeru, navodi kako je ključ dobre organizacije vremena u tome da budemo pažljiviji prilikom izbora onoga na šta želimo više da obratimo pažnju.

Stručnjaci za karijeru navode 6 saveta kako biti produktivan i bolje organizovati vreme.

1. Planirajte veče ranije

Pre odlaska na spavanje uvek uzmite nekoliko minuta vremena kako biste donekle organizovali sutrašnji dan. Proverite još jednom svoj raspored i šta vas sutra očekuje ili ponekad napravite "to-do" listu kako neku od obaveza ne biste preskočili. Malo planiranja može biti od velike koristi.

2. Probudite se ranije

Kada ustanete ranije imate i više vremena da isplanirate i organizujete dan pred sobom. Ako neke obaveze rešite ranije, ostaje vam više vremena za neke druge stvari.

3. Ograničite svoje distrakcije

Da biste ostali fokusirani na obaveze koje morate obaviti u jednom danu ograničite sve distrakcije koje vas u tome sputavaju. Ovo ne znači samo da ograničite svoje korišćenje društvenih mreža, već i na poslu skratite razgovore sa kolegama koji su vam uglavnom služili odugovlačenju povratka na posao.

4. Izaberite tri do pet obaveza koje morate obaviti u jednom danu

Pojednostavite svoju "to-do" listu i postavite sebi manji broj dnevnih obaveza koje morate izvršiti do kraja dana. Tako ćete ostati produktivni, a nećete biti pretrpani obavezama.

5. Odredite svoj glavni cilj

Odlučite se šta je vaš dugoročni cilj. Glavni razlog zbog kog ljudi slabo koriste svoje vreme je to što nemaju jasan cilj. Zato, ako vam se pojavi nešto što vam neće biti od koristi u postizanju cilja, već samo smetnja, pravo je vreme da to ne prihvatite raditi u datom trenutku.

6. Glavni cilj podelite u više manjih koraka

Svoj cilj podelite u nekoliko manjih, dnevnih obaveza. Ako je, na primer, vaš cilj povećati prodaju do određenog iznosa u ovoj godini, tada taj iznos podelite na mesece, nedelje, čak i dane. Kada jednom to učinite znaćete tačno koliko posla trebate uraditi dnevno i prema tome planirati svoje dane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik