Električno vozilo prošlo test bezbednosti

Bez autora
Feb 23 2011

Evropski program za ocenjivanje novih automobila Euro NCAP prvi put je testirao automobil na struju - "micubiši i-MiEV", kojem je dodelio četiri zvezdice, što pokazuje da se bezbednost vozila na električni pogon ne dovodi u pitanje. Euro NCAP je testirajući taj model započeo seriju testova električnih vozila u ovoj godini. U toku testiranja modela "i-MiEV" nisu otkrivene nikakve opasnosti u pogledu električne energije ili požara. U Evropskom programu za ocenjivanje novih automobila kažu da buduće ocene od pet zvezdica za vozila na električni pogon nisu nemoguće i da korisnici mogu da očekuju električna vozila koja će ispunjavati iste standarde bezbednosti kao i druga vozila.

Električno vozilo prošlo test bezbednostiEvropski program za ocenjivanje novih automobila Euro NCAP prvi put je testirao automobil na struju - "micubiši i-MiEV", kojem je dodelio četiri zvezdice, što pokazuje da se bezbednost vozila na električni pogon ne dovodi u pitanje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

Euro NCAP je testirajući taj model započeo seriju testova električnih vozila u ovoj godini.

U toku testiranja modela "i-MiEV" nisu otkrivene nikakve opasnosti u pogledu električne energije ili požara.

U Evropskom programu za ocenjivanje novih automobila kažu da buduće ocene od pet zvezdica za vozila na električni pogon nisu nemoguće i da korisnici mogu da očekuju električna vozila koja će ispunjavati iste standarde bezbednosti kao i druga vozila.

Euro NCAP testira vozila sa pogonom na električnu energiju, koja u trenutku sudara imaju "žive" akumulatore i ta vozila su izložena istim uslovima testiranja kao ostala vozila iz programa.

Posebna pažnja se poklanja integritetu akumulatora posle sudara i ispravnom funkcionisanju prekidača za isključenje akumulatora, koji izoluje visoki napon kod akumulatora u slučaju sudara.

Da bi se na bezbedan način testirali ti i takvi automobili, preduzete su posebne mere predostrožnosti pre, u toku i posle testiranja.

Testovi mogu da se izvode samo u laboratorijama sa posebno obučenim osobljem.

Servisne stanice za punjenje se uklanjaju u toku pripreme vozila, a preduzimaju se i dodatne mere protiv požara kako bi se osigurala bezbednost laboratorije i opreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik