EU spremila plan za novu Brezovicu

Bez autora
Feb 09 2012

Kancelarija Evropske komisije na Kosovu predstavila je u Brezovici plan razvoja turističkog centra na Brezovici, koji će funkcionisati tokom cele godine. Plan predviđa razvoj jednog planinskog turističkog centra, u zapadnoj zoni u blizini postećeg centra skijanja. Kapacitet novog centra je oko 10.000. Tu će biti tereni za početnike ali i za profesionalce. Centar će takodje imati i jedno turističko selo i prateće objekte kao što su restorani i drugi javni objekti. Planom je predviđeno povezivanje sa starijim centrom za skijanje kao i moderizacija površina za skijanje. Očekuje se da izgradnja tog centra obezbediti hiljade novih radnih mesta i da će učiniti Brezovicu atraktivnom, čuvajući istovremeno životnu sredinu, imajući u vidu da se radi o nacionalnom parku. Planirano je da ceo plan bude ostvaren za 10 godina, a u Kancelariji EK navode da će pomoći u ostvarivanju plana. Očekuje se da će u skijaškom centru posao dobiti više od 3.000 ljudi.

EU spremila plan za novu BrezovicuKancelarija Evropske komisije na Kosovu predstavila je u Brezovici plan razvoja turističkog centra na Brezovici, koji će funkcionisati tokom cele godine.

"Plan predviđa razvoj jednog planinskog turističkog centra, u zapadnoj zoni u blizini postećeg centra skijanja", navodi se u saopštenju kancelarije EK na Kosovu.

Kapacitet novog centra je oko 10.000. Tu će biti tereni za početnike ali i za profesionalce. Centar će takodje imati i jedno turističko selo i prateće objekte kao što su restorani i drugi javni objekti.

Planom je predviđeno povezivanje sa starijim centrom za skijanje kao i moderizacija površina za skijanje.

Očekuje se da izgradnja tog centra obezbediti hiljade novih radnih mesta i da će učiniti Brezovicu atraktivnom, čuvajući istovremeno životnu sredinu, imajući u vidu da se radi o nacionalnom parku.

Planirano je da ceo plan bude ostvaren za 10 godina, a u Kancelariji EK navode da će pomoći u ostvarivanju plana. Očekuje se da će u skijaškom centru posao dobiti više od 3.000 ljudi.

Vlada Kosova trebalo bi ove godine da organizuje međunarodnu donatorsku konferenciju kako bi se obezbedile potencijalne investicije iz javnog i privatnog sektora. Predstavljanju plana za Brezovicu prisustvovali su specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar i premijer Kosova Hašim Tači sa članovima kabineta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik