Evo zašto ne treba da kupujete nove televizore

Bez autora
Jan 23 2020

Razvoj televizora kao da je usporio jer sami princip onoga što ti uređaji nude jeste što kvalitetnija slika, što bolji zvuk, što veći ekran, što manje odsjaja i dizajn koji se uklapa u enterijer. Kako piše ICT Business, u tom smeru je išao i ovogodišnji CES sajam u Las Vegasu, gde se moglo videti podosta noviteta, a zaključak stručnjaka je identičan – dosadno. I to nije ništa loše, industrija je shvatila da nema smisla eksperimentisati jer 4K tehnologija još nije ni zaživela punim plućima pa samim tim oni korisnici koji imaju 4K televizor povećeg ekrana i svih mogućnosti koje im se nude, od HDR i Dolby Vision tehnologije do solidnog i efikasnog operativnog sistema, nemaju nikakvog razloga da kupe novi TV.

Razvoj televizora kao da je usporio jer sami princip onoga što ti uređaji nude jeste što kvalitetnija slika, što bolji zvuk, što veći ekran, što manje odsjaja i dizajn koji se uklapa u enterijer.

Kako piše ICT Business, u tom smeru je išao i ovogodišnji CES sajam u Las Vegasu, gde se moglo videti podosta noviteta, a zaključak stručnjaka je identičan – dosadno.

I to nije ništa loše, industrija je shvatila da nema smisla eksperimentisati jer 4K tehnologija još nije ni zaživela punim plućima pa samim tim oni korisnici koji imaju 4K televizor povećeg ekrana i svih mogućnosti koje im se nude, od HDR i Dolby Vision tehnologije do solidnog i efikasnog operativnog sistema, nemaju nikakvog razloga da kupe novi TV.

Prosečna osoba nema nikakve koristi od 8K televizora, microLED tehnologije, zvuka koji dolazi iz samog ekrana… Alternativa je imati soundbar za bolji zvuk, a 8K i microLED su još daleko od ikakve koristi za šire mase.

Stoga, ako neko ima solidan 4K televizor, nema razloga da posegne za onim što su predstavili Sony, LG, Samsung, Panasonic... na CES sajmu u Las Vegasu. Osim ako razmišljaju o novom TV jer im je stari jednostavno prestar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik