"Fijatovi" novi, štedljivi motori

Bez autora
Feb 12 2014

Kragujevački "fijat 500L" je u 2013. godini doneo Srbiji od izvoza 1,3 milijarde evra, što je automobilsku industriju prvi put od njenog postojanja postavilo na prvo mesto u izvozu. Da bi i ove godine iz kragujevačke fabrike izašlo preko sto hiljada vozila, potrebno je kupcima stalno nuditi nešto novo. Novina koju "Fijat" nudi, a koja je u Milanu predstavljena javnosti, jesu dva nova motora. Jedan, od svega 900 kubika koji razvija 105 konjskih snaga u benzin-verziji, i jedan, potpuno obnovljeni dizel od 1.600 kubika "multi džet". "Fijat" računa da će novim motorima pobediti konkurenciju i da će se Evropljani pre odlučivati za štedljivije agregate prosečne potrošnje od tri do pet litara, uz komfor koji nudi model "500L".

"Fijatovi" novi, štedljivi motoriGrupacija "Fijat-Krajsler" predstavila je novinarima dva nova motora koja su štedljivija, tiša i manje zagađuju životnu sredinu. Od ove godine ugrađivaće se u "fijat 500L", model koji se proizvodi u Kragujevcu.

Kragujevački "fijat 500L" je u 2013. godini doneo Srbiji od izvoza 1,3 milijarde evra, što je automobilsku industriju prvi put od njenog postojanja postavilo na prvo mesto u izvozu. Da bi i ove godine iz kragujevačke fabrike izašlo preko sto hiljada vozila, potrebno je kupcima stalno nuditi nešto novo.

Novina koju "Fijat" nudi, a koja je u Milanu predstavljena javnosti, jesu dva nova motora.

Jedan, od svega 900 kubika koji razvija 105 konjskih snaga u benzin-verziji, i jedan, potpuno obnovljeni dizel od 1.600 kubika "multi džet".

"Fijat" računa da će novim motorima pobediti konkurenciju i da će se Evropljani pre odlučivati za štedljivije agregate prosečne potrošnje od tri do pet litara, uz komfor koji nudi model "500L".

Motor od 900 kubika po potrošnji a i po ekološkim standardima, već je zadovoljio standarde EU za 2020. godinu.

Pored toga, za modele "500L" i "500L living" stalno se prave karoserijska poboljšanja, kao i specijalni paketi opreme.

Za kupce iz Srbije dobra je vest da celokupnu gamu "fijata 500L", od "nacionale" modela do "500L livinga" sa sedam sedišta u svim verzijama mogu kupiti u Srbiji, uz već postojeće povoljne subvencionisane kredite.

"Fijat" je, inače, potvrdio da će veoma brzo biti i verzije "500L" sa pogonom na sva četiri točka, tako da će se u celosti zaokružiti ponuda ove game.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik