"Fijatu" nagrada za naj ekološki motor u 2013.

Bez autora
Feb 19 2014

Nagrada "Ekobest" za najbolji ekološki motor godine za 2013. koju dodeljuje međunarodni odbor "Autobest" pripala je Grupi "FIAT" za metan program, saopšteno je iz kompanije "Fijat automobili Srbija". Prema mišljenju međunarodnog odbora 'Autobest', 'Fijatov' metan program predstavlja najjednostavnije i najisplativije rešenje sa najmanjim uticajem na životnu sredinu od trenutno raspoloživih dostupnih goriva, navedeno je u saopštenju. Novi cilindrični motor, kako je istaknuto, već je dostupan na modelima "Fiat panda" i "Fiat 500L". Reč je o inovativnom 0,9 TwinAair turbo motoru od 80 KS sa dvojnim sistemom goriva, od kojih je jedan sa pogonom na metan. Motor kombinuje inovaciju MultiAir tehnologije, arhitekturu sa turbo kompresorom, TtwinAir "smenjenje" i posebne tehnologije za metan gorivo.

"Fijatu" nagrada za naj ekološki motor u 2013.Nagrada "Ekobest" za najbolji ekološki motor godine za 2013. koju dodeljuje međunarodni odbor "Autobest" pripala je Grupi "FIAT" za metan program, saopšteno je iz kompanije "Fijat automobili Srbija".

"Prema mišljenju međunarodnog odbora 'Autobest', 'Fijatov' metan program predstavlja najjednostavnije i najisplativije rešenje sa najmanjim uticajem na životnu sredinu od trenutno raspoloživih dostupnih goriva", navedeno je u saopštenju.

Novi cilindrični motor, kako je istaknuto, već je dostupan na modelima "Fiat panda" i "Fiat 500L".

Reč je o inovativnom 0,9 TwinAair turbo motoru od 80 KS sa dvojnim sistemom goriva, od kojih je jedan sa pogonom na metan. Motor kombinuje inovaciju MultiAir tehnologije, arhitekturu sa turbo kompresorom, TtwinAir "smenjenje" i posebne tehnologije za metan gorivo.

TwinAir tehnologija sa turbo kompresorom obezbeđuje sve prilike za zaštitu životne sredine koju metan pruža, ne umanjujući snagu pri vožnji, smanjuje emisiju štetnih gasova, kao i potrošnju goriva.

Nagrada "Ekobest", u okviru jedne od 12 kategorija prestižne nagrade za "Internacionalni motor godine" dodeljena je u Varšavai 14. februara.

U ime "FIAT" Grupe priznanje je primio direktor "FIAT" bredna za tržište Evrope, Srednjeg istoka i Afrike Đanluka Italia.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik