Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u Evropi u 2012.

Bez autora
Jan 28 2013

Po podacima automobilskog informacionog provajdera, JATO Dinamics, prošle godine potrošači su kupovali novu Ford Fiestu svaka dva minuta, što je čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi. Ford je prošle godine prodao 953.174 automobila na 30 evropskih tržišta koje prati JATO, uključujući 306.405 Fiesti. Ford je nedavno objavio da je u toku 2012. prodao više od 1,4 miliona vozila na svom 51. evropskom tržištu na kom posluje. Takođe, prema najnovijim Polk podacima o registracijama novih vozila, Fiesta je za prvih devet meseci 2012. bila najprodavaniji automobil u B segmentu (sub-compact) na planeti, sa više od 560.000 prodatih jedinica širom sveta. Ford je prodao više od 15 miliona Fiesti širom sveta od kada je prvo vozilo ušlo u proizvodnju - 1976. Fiesta je sada najprodavaniji mali automobil u Evropi u tri od poslednje četiri godine. Tokom tog perioda, više od 1,7 miliona Fiesti je prodato u Evropi i 2,1 miliona na globalnom nivou.

Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u Evropi u 2012.Po podacima automobilskog informacionog provajdera, JATO Dinamics, prošle godine potrošači su kupovali novu Ford Fiestu svaka dva minuta, što je čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi.

Ford je prošle godine prodao 953.174 automobila na 30 evropskih tržišta koje prati JATO, uključujući 306.405 Fiesti. Ford je nedavno objavio da je u toku 2012. prodao više od 1,4 miliona vozila na svom 51. evropskom tržištu na kom posluje.

Takođe, prema najnovijim Polk podacima o registracijama novih vozila, Fiesta je za prvih devet meseci 2012. bila najprodavaniji automobil u B segmentu (sub-compact) na planeti, sa više od 560.000 prodatih jedinica širom sveta.

Ford je prodao više od 15 miliona Fiesti širom sveta od kada je prvo vozilo ušlo u proizvodnju - 1976. Fiesta je sada najprodavaniji mali automobil u Evropi u tri od poslednje četiri godine. Tokom tog perioda, više od 1,7 miliona Fiesti je prodato u Evropi i 2,1 miliona na globalnom nivou.

U 2012. Velika Britanija je bila najuspešnije evropsko tržište za Fiestu, sa 109.250 vozila registrovanih u skladu sa Fordovom statistikom. Među kupcima Fieste širom Evrope „smrznuto“ bela se dokazala kao najpopularnija boja.

Ford trenutno lanisra novu Fiestu u Evropi. Redizajnirana i spolja i iznutra, a nudi 1,0-litarski EcoBoost benzinski pogonski agregat - Međunarodni motor godine 2012. Verziju ECOnetic tehnologije pokreće 1,6-litarski Duratorq TDCi dizel motor koji emituje 87 g/km CO2.

Nova Fiesta takođe nudi MyKey, Fordovu ekskluzivnu tehnologiju koja omogućava roditeljima da podstaknu bezbedniju vožnju i ograniče izloženost svojih tinejdžera rizicima za volanom. Ford je takođe opremio novu Fiestu Ford SYNC-om, sistemom povezivanja u automobilu koji se aktivira glasom, sa funkcijom SYNC, koja, nakon nesreće, direktno povezuje putnike u vozilu sa operaterima lokalnih službi za hitne slučajeve.

Pored toga, Fiesta nudi Active City Stop sistem, koji može da pomogne da se izbegnu ili ublaže sudari pri niskim brzinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik