"Ford fokus" najprodavaniji model 2012.

Bez autora
Jan 17 2013

Dobra godina za "Ford". "Fokus" je bio najprodavaniji model na svetu u 2012, pokazuju podaci kompanije "Polk" specijalizovane za analizu poslovanja automobilske industrije. Prema statistici prodaje do kraja septembra, širom sveta prodato je 737.865 "fokusa", tako da je "Ford" na dobrom putu da se i zvanično okiti titulom proizvođača najprodavanijeg automobila u godini za nama. Ova kompanija već dve godine uzastopno slavi i zbog sjajne prodaje u Americi, pošto na tom tržištu prodaje više od dva miliona vozila. Osim "fokusa", model za ponos je i "fijesta", koja će po svoj prilici biti najprodavaniji model B segmenta tržišta, sa prodajom 560.061 primerka do septembra 2012. "Fordov" uspeh u Americi i azijskim zemljama ipak ne prati i prodaja u Evropi, jer je kompanija bila primorana da zatvori dve fabrike, u Sauthemptonu, gde se proizvodio "tranzit" i u Genku u Belgiji, gde se proizvodio model "mondeo".

"Ford fokus" najprodavaniji model 2012.Dobra godina za "Ford". "Fokus" je bio najprodavaniji model na svetu u 2012, pokazuju podaci kompanije "Polk" specijalizovane za analizu poslovanja automobilske industrije.

Prema statistici prodaje do kraja septembra, širom sveta prodato je 737.865 "fokusa", tako da je "Ford" na dobrom putu da se i zvanično okiti titulom proizvođača najprodavanijeg automobila u godini za nama.

Ova kompanija već dve godine uzastopno slavi i zbog sjajne prodaje u Americi, pošto na tom tržištu prodaje više od dva miliona vozila.

Osim "fokusa", model za ponos je i "fijesta", koja će po svoj prilici biti najprodavaniji model B segmenta tržišta, sa prodajom 560.061 primerka do septembra 2012.

"Fordov" uspeh u Americi i azijskim zemljama ipak ne prati i prodaja u Evropi, jer je kompanija bila primorana da zatvori dve fabrike, u Sauthemptonu, gde se proizvodio "tranzit" i u Genku u Belgiji, gde se proizvodio model "mondeo".

Ipak, u "Fordu" smatraju da će ovi rezovi u Evropi, uz izlazak na tržište novih modela poput "ekosporta" i "edž krosovera", kao i potpuno novog "mustanga", označiti početak velikog povratka na evropsko tržište i doneti profit i u ovom delu sveta do 2015, prenosi "Auto ekspres".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik