Gde su letovali srpski turisti prošle godine

Bez autora
Mar 02 2014

U Grčkoj! Najprodavanija turistička destinacija prošle godine u Srbiji je bila Grčka i tu zemlju je posetilio 700.000 srpskih turista. Grčki ministar za pokrajine Makedoniju i Trakiju, Teodoros Karaoglu, sastao se na Sajmu turizma u Beogradu sa pomoćnicom ministra privrede Srbije Gordanom Radisavljević, a ocenili su da saradnja može da se poboljša. Turistička ogranizacije Grčke će uskoro otvoriti predstavništvo u Srbiji, najavio je u Beogradu grčki ministar Karaoglu. Radosavljević je rekla da u Srbiju dolazi veliki broj Grka kojima su omiljena odredišta Kopaonik i Beograd, a i banje bi mogle da im budu zanimljive. Ministar Karaoglu se složio da Srbija ima odredišta zanimljivih za grčke turiste, te smatra da ih može biti više, čemu, kako je rekao, može doprineti aviokompanija "Er Srbija".

Gde su letovali srpski turisti prošle godineU Grčkoj! Najprodavanija turistička destinacija prošle godine u Srbiji je bila Grčka i tu zemlju je posetilio 700.000 srpskih turista.

Grčki ministar za pokrajine Makedoniju i Trakiju, Teodoros Karaoglu, sastao se na Sajmu turizma u Beogradu sa pomoćnicom ministra privrede Srbije Gordanom Radisavljević, a ocenili su da saradnja može da se poboljša.

Turistička ogranizacije Grčke će uskoro otvoriti predstavništvo u Srbiji, najavio je u Beogradu grčki ministar Karaoglu.

Radosavljević je rekla da u Srbiju dolazi veliki broj Grka kojima su omiljena odredišta Kopaonik i Beograd, a i banje bi mogle da im budu zanimljive.

Ministar Karaoglu se složio da Srbija ima odredišta zanimljivih za grčke turiste, te smatra da ih može biti više, čemu, kako je rekao, može doprineti aviokompanija "Er Srbija".

Prema njegovim rečima, u Makedoniji i Trakiji je 2012. godine letovalo 500.000 turista iz Srbije, a za Uskrs, 1. maj i Novu godinu još 400.000.

Godinu dana kasnije, 2013, zabeležen je porast u broja rezevacija od 40 odsto za Solun, rekao je Karaoglu i izrazio nadu da će 2014. godina biti još bolja.

Zvanični podaci pokazuju da je 2013. godine Grčku izabralo 70 odsto turista iz Srbije koji su letovali u inostranstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik