I „fića” će ići na struju

Bez autora
Mar 22 2010

Američki proizvođač automobila Krajsler (Chrysler) najavio je u ponedeljak, proizvodnju „fijata 500” na elekltrični pogon. Platforma „fijata 500” je mala, lagana, savršena za integraciju tehnologije električnih vozila, a cena takvog vozila bi bila određena pre lansiranja na tržište i bila bi konkuretna u odnosu na druga električna vozila na tržištu. „Krajsler” i „Fijat” (Fiat) su oktobra 2009. najavili da će zajedno raditi na projetku proizvodnje električnog vozila. „Krajsler” je izašao iz finansijske krize u junu 2009. godine i 20 odsto pripada „Fijatu”, koji ima mogućnost da vlasništvo poveća do 35 odsto i potom da dugoročno preuzme kontrolu. Države SAD i Kanada poseduju osam, odnosno dva odsto „Krajslera”.

I „fića” će ići na strujuAmerički proizvođač automobila Krajsler (Chrysler) najavio je u ponedeljak, proizvodnju „fijata 500” na elekltrični pogon.

Platforma „fijata 500” je mala, lagana, savršena za integraciju tehnologije električnih vozila, a cena takvog vozila bi bila određena pre lansiranja na tržište i bila bi konkuretna u odnosu na druga električna vozila na tržištu, piše u saopštenju.

„Krajsler” i „Fijat” (Fiat) su oktobra 2009. najavili da će zajedno raditi na projetku proizvodnje električnog vozila.

„Krajsler” je izašao iz finansijske krize u junu 2009. godine i 20 odsto pripada „Fijatu”, koji ima mogućnost da vlasništvo poveća do 35 odsto i potom da dugoročno preuzme kontrolu. Države SAD i Kanada poseduju osam, odnosno dva odsto „Krajslera”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik