Internet poslovanjem do ušteda

Bez autora
May 17 2010

Domaćim privrednicima poslovanje preko Interneta moglo bi da smanji troškove. Privrednici, međutim, ističu da za unapređenje rada preko Interneta ima još dosta proceduralnih problema. Najklasičniji optički kabl čeka se već četiri godine, to su dozvole, razne prijave opštini, to traje mesecima. A, bez interneta se ne može. Prednosti novih tehnologija su ogromne. Kada je, na primer, reč o telefoniranju preko interneta, na pozive ka inostranstvu može se uštedeti do 10 puta, dok je u lokalu ušteda 100 posto. Ukoliko se kompanija koja posluje u realnom svetu, odluči da svoje poslovanje prebaci u virtuelni svet, dolazimo do fascinantnog podatka da može da uštedi 50 do 80 odsto. Zamislite koliko se štedi poziva, putovanja s jedne lokacije na drugu ako pusite video signal, kada sa druge lokacije napravite video konferenciju, štedite i na gorivu, na dnevnicama i na ručkovima. Iako smo daleko od svetskog proseka, jer Internet u Srbiji koristi tek trećina stanovnika, raste broj onih koji ga koriste za poslovanje.

Internet poslovanjem do uštedaPoslovanje preko Interneta postaje mnogo jeftinije od klasičnog. Bilo da je reč o telefoniranju preko Interneta ili organizovanju video-konferencija, uštede su velike.

Domaćim privrednicima poslovanje preko Interneta moglo bi da smanji troškove. Privrednici, međutim, ističu da za unapređenje rada preko Interneta ima još dosta proceduralnih problema.

"Najklasičniji optički kabl čekamo već četiri godine, to su dozvole, razne prijave opštini, to traje mesecima", rekao je Miroslav Kraljević iz "Publika" u Valjevu.

A, bez interneta se ne može.

"Upotreba interneta u našoj firmi je svakodnevna, bilo kroz pretraživanje, bilo kroz komunikaciju putem meila ili komunakciju naše centrale sa apotekama ili klijentima sa strane u pristupu našem sistemu", kaže privrednik Đorđe Branković iz valjevskog "Vegadea".

Prednosti novih tehnologija su ogromne. Kada je, na primer, reč o telefoniranju preko interneta, na pozive ka inostranstvu može se uštedeti do 10 puta, dok je u lokalu ušteda 100 posto.

"Ukoliko se kompanija koja posluje u realnom svetu, odluči da svoje poslovanje prebaci u virtuelni svet, dolazimo do fascinantnog podatka da može da uštedi 50 do 80 odsto", rekao je Milan Miličić iz Euneta.

"Zamislite koliko se štedi poziva, putovanja s jedne lokacije na drugu ako pusite video signal, kada sa druge lokacije napravite video konferenciju, štedite i na gorivu, na dnevnicama i na ručkovima", kaže Miličić.

Iako smo daleko od svetskog proseka, jer Internet u Srbiji koristi tek trećina stanovnika, raste broj onih koji ga koriste za poslovanje.

Oko 250 hiljada ljudi komuniciraju sa upravom preko Interneta, a isti broj koristi ga da nešto kupi ili proda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik