Italija i Austrija "raj" za jeftino skijanje

Bez autora
Dec 11 2013

Nedavno turističko istraživanje koje je sprovedeno u Engleskoj pokazalo je da su Italija i Austrija, kada su u pitanju cene, najprihvatljivija odredišta za skijaše sa ograničenim budžetom. Istraživanje je pokazalo da su austrijski i italijanski zimski skijaški centri najatraktivnije destinacije za skijaše i snoubordere sa "tanjim novčanikom". Redovno godišnje istraživanje zasniva se na podacima na osnovu šestodnevne cene ski-pasa, troškova iznajmljivanja opreme, cene koju treba platiti za sedmodnevnu školu skijanja i obuku sa trenerom, kao i troškova hrane i pića u ukupno 30 različitih zimskih centara. Na listi najpovoljnijih mesta iz Italije i Austrije su u prvih 12 zauzela čak 7 mesta. U Italiji su to Livinjo, Sestrijera, Servinija i Selva, dok su u Austriji to Almau, Majerhofen i Šladming.

Italija i Austrija "raj" za jeftino skijanjeNedavno turističko istraživanje koje je sprovedeno u Engleskoj pokazalo je da su Italija i Austrija, kada su u pitanju cene, najprihvatljivija odredišta za skijaše sa ograničenim budžetom.

Istraživanje je pokazalo da su austrijski i italijanski zimski skijaški centri najatraktivnije destinacije za skijaše i snoubordere sa "tanjim novčanikom".

Redovno godišnje istraživanje zasniva se na podacima na osnovu šestodnevne cene ski-pasa, troškova iznajmljivanja opreme, cene koju treba platiti za sedmodnevnu školu skijanja i obuku sa trenerom, kao i troškova hrane i pića u ukupno 30 različitih zimskih centara. Na listi najpovoljnijih mesta iz Italije i Austrije su u prvih 12 zauzela čak 7 mesta. U Italiji su to Livinjo, Sestrijera, Servinija i Selva, dok su u Austriji to Almau, Majerhofen i Šladming.

Na prvom mestu po pristupačnosti se nalazi bugarski zimski skijaški centar Banjsko (324 evra po osobi), na drugom mestu Kransjka Gora u Sloveniji (390 evra), dok je italijanski Livinjo na trećem mestu, a Elmau u Austriji se našao na četvrtom mestu.

Francuska i švajcarska skijališta se nalaze niže na listi, dok je Vengen najskuplje mesto Evropi za skijanje (760 evra po osobi).

U analizi rezultata napominje se da porodice mogu u nekim zemljama promenom destinacijeda uštede čak 25% novca i da se cene od mesta do mesta prilično razlikuju, iako se kvalitet usluge razlikuje u tek u nijansama.

Lista cenovno najpristupačnijih zimskih centara u Evropi:

1. Banjsko, Bugarska - 324 evra (po osobi)
2. Kranjska Gora, Slovenija - 390 evra
3. Livinjo, Italija - 417 evra
4. Elmau, Austrija - 438 evra
5. Mozinj, Francuska - 479 evra
6. Sestriere, Italija - 406 evra
7. Ruka, Finska - 494 evra
8. Soldju, Andora - 514 evra
9. Servinija, Italija - 523 evra
10. Majerhofen, Austrija - 527 evra
11. Selva, Italija, 530 - evra
12. Šladming, Austrija - 533 evra
13. Ser Ševalije, Francuska - 548 evra
14. Du Alp, Francuska - 554 evra
15. Kaprun, Austrija - 466 evra
16. Tuil, Italija - 468 evra
17. Sas Fi, Švajcarska - 616 evra
18. Val Dizer, Francska - 665 evra
19. Zermat, Švajcarska - 593 evra
20. Kurševel, Francuska - 600 evra
21. Sent Anton, Austrija - 723 evra
22. Vengen, Švajcarska - 760 evra

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik