Italija zainteresovana za srpske prehrambene proizvode

Bez autora
May 17 2010

Italija je zainteresovana da na svom tržištu plasira srpske poljoprivredno-prehrambene proizvode. Postoji interesovanje za prerađevine od voća i povraća, mlečne i mesne proizvode iz Srbije. Na Biznis investicionom forumu u Vićenci "Srbija - idealan poslovni partner na Balkanu", Srbija je predstavljena kao trgovinski i investicioni partner severne Italije, a učestvovalo je 70 italijanskih kompanija iz oblasti proizvodnje tekstila, kože, obuće, motora, poljoprivredno-prehrambene i industrije nameštaja. Razgovarano je o mogućnostima širenja poslovanja i novim investicijama italijanskih preduzeća u Srbiju. Za ulaganje u Srbiju zainteresovane su firme za proizvodnju automobilskih delova, koji će pratiti Fijatove investicije, kao što je Mareli, koji proizvodi motore. Postoji interesovanje da se kroz saradnju sa malim i srednjim preduzećima iz Srbije koriste italijanski fondovi i kreditne linije za isporuku opreme i potrebe srpskih kompanija...

Italija zainteresovana za srpske prehrambene proizvodeMinistar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da je Italija zainteresovana da na svom tržištu plasira srpske poljoprivredno-prehrambene proizvode.

"Postoji interesovanje za prerađevine od voća i povraća, mlečne i mesne proizvode iz Srbije", izjavio je  Milosavljević, koji se nalazi na Biznis investicionom forumu u Vićenci "Srbija - idealan poslovni partner na Balkanu".

On je rekao da je na skupu Srbija predstavljena kao trgovinski i investicioni partner severne Italije, a učestvovalo je 70 italijanskih kompanija iz oblasti proizvodnje tekstila, kože, obuće, motora, poljoprivredno-prehrambene i industrije nameštaja.

Kako je rekao, razgovarano je o mogućnostima širenja poslovanja i novim investicijama italijanskih preduzeća u Srbiju.

Milosavljević je rekao da su za ulaganje u Srbiju zainteresovane firme za proizvodnju automobilskih delova, koji će pratiti Fijatove investicije, kao što je Mareli, koji proizvodi motore.

"Postoji interesovanje da se kroz saradnju sa malim i srednjim preduzećima iz Srbije koriste italijanski fondovi i kreditne linije za isporuku opreme i potrebe srpskih kompanija", rekao je Milosavljević.

Ministar je rekao da je Italija među najvećim spoljnotrgovinskom partnerima Srbije.

"Prošle godine spoljnotrgovinska razmena dve zemlje bila je 2,3 milijarde dolara, od čega je preko 800 miliona bio izvoz na tržište Italije", rekao je Milosavljević.

Kako je rekao, cilj skupa je da se ubrza izlazak Srbije iz krize i da se građanima omogući ubrzanje evropskih integracija.

Skup organizuje Poslovno udruženje industrijalaca Vićence, koji čini oko 2.400 preduzeća sa godišnjim obrtom od 24 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik