Izgradnja novih elektrana u Srbiji

Bez autora
Mar 14 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će uskoro sa stranim investitorima biti potpisani sporazumi o ulaganju u izgradnju novih elektrana u Srbiji. Uskoro će biti potpisan sporazum sa Kanadom u vezi sa izgradnjom reverzibilne hidrocentrale “Bistrica” na Limu, a sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine za hidroelektranu “Đerdap 3” na Dunavu. Takođe, očekuje se i potpisivanje sporazuma u vezi sa izgradnjom termoelektrane “Štavalj” u okolini Sjenice. Energetika je sektor koji može da obezbedi pokretanje industrije i omogući da privreda naše zemlje bude konkurentna. Tako će uskoro biti osnovana kancelarija za brze odgovore za investitore koji planiraju ulaganja u energetske objekte.

Izgradnja novih elektrana u SrbijiMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će uskoro sa stranim investitorima biti potpisani sporazumi o ulaganju u izgradnju novih elektrana u Srbiji.

Mihajlović je na Kopaonik biznis forumu 2013 istakla da će uskoro biti potpisan sporazum sa Kanadom u vezi sa izgradnjom reverzibilne hidrocentrale “Bistrica” na Limu, a sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine za hidroelektranu “Đerdap 3” na Dunavu. Takođe, očekuje se i potpisivanje sporazuma u vezi sa izgradnjom termoelektrane “Štavalj” u okolini Sjenice.

Prema njenoj oceni, energetika je sektor koji može da obezbedi pokretanje industrije i omogući da privreda naše zemlje bude konkurentna.

Ona je najavila da će uskoro biti osnovana kancelarija za brze odgovore za investitore koji planiraju ulaganja u energetske objekte.

Mihajlović je naglasila da je plan u energetici i otvaranje tržišta, izgradnja novih kapaciteta, povećanje energetske efikasnosti i iskorišćavanje obnovljivih izvora energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik