Izmene Zakona o trgovini imaju široku podršku

Bez autora
Jan 17 2013

Načelnik u sektoru za trgovinu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Željko Rakić rekao je danas da je postignut širok konsenzuz među svim relevantnim faktorima u Srbiji povodom predstojeće rasparave o izmenama i dopunama Zakona o trgovini. Svoje mišljenje o pomenutom aktu dali su svi značajniji trgovci, udruženja potrošača, strukovna udruženja, Privredna komora Srbije, Savet stranih investitora i drugi. Mnogi od njih su poslali svoje sugestije i predloge, koje su manje-više uvažene, a Rakić je napomenuo da je Ministarstvo uvek otvoreno za razgovore sa proizvođačima, trgovcima i potrošačima. Preko Odbora za trgovinu Privredne komore Srbije 35 velikih trgovaca dalo je svoje mišljenje o pomenutimizmenama i dopunama, među kojima je je bilo i članova Unije poslodavaca Srbije.

Izmene Zakona o trgovini imaju široku podrškuNačelnik u sektoru za trgovinu Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Željko Rakić rekao je danas da je postignut širok konsenzuz među svim relevantnim faktorima u Srbiji povodom predstojeće rasparave o izmenama i dopunama Zakona o trgovini.

Rakić je istakao da su svoje mišljenje o pomenutom aktu dali svi značajniji trgovci, udruženja potrošača, strukovna udruženja, Privredna komora Srbije, Savet stranih investitora i drugi.

Mnogi od njih su poslali svoje sugestije i predloge, koje su manje-više uvažene, kazao je on i naglasio da je Ministarstvo uvek otvoreno za razgovore sa proizvođačima, trgovcima i potrošačima.

Rakić je napomenuo da je preko Odbora za trgovinu Privredne komore Srbije 35 velikih trgovaca dalo svoje mišljenje o pomenutimizmenama i dopunama, među kojima je je bilo i članova Unije poslodavaca Srbije.

Rakić je, s tim u skladu, odbacio kao nesonovane, pojedine optužbe iz Unije poslodavaca Srbije, da ta organizacija nije učestvovala u procesu pripreme izmena i dopuna Zakona o trgovini.

Svoje mišljenje i komentare je dao i Goran Kovačević, predsednik odbora za trgovinu Unije poslodavaca Srbije i zato su optužbe iz UPS potpuno irelevantne i zbunjujuće, dodao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik