Izrada sveobuhvatne baze podataka sektora trgovine

Bez autora
Apr 17 2013

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će danas pokrenuti postupak izrade sveobuhvatne baze podataka sektora trgovine u cilju sagledavanja aktuelnog stanja i potencijala za dalji razvoj tržišta na teritoriji cele Srbije. Do sada u Srbiji nije postojala celovita evidencija trgovinskih preduzeća koja uključuje najbitnije aspekte njihovih poslovnih aktivnosti. Stoga, osnovni cilj Ministarstva je izrada validne i ažurne informacione osnove koja će olakšati kreiranje politike u sektoru trgovine i stvaranje sistemskih uslova za predvidivost poslovanja svih aktera na tržištu. Resorno ministarstvo je u skladu s tim pripremilo informativni upitnik, koji će u narednim danima biti upućen relevantnim trgovinskim subjektima u zemlji.

Izrada sveobuhvatne baze podataka sektora trgovineMinistarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će danas pokrenuti postupak izrade sveobuhvatne baze podataka sektora trgovine u cilju sagledavanja aktuelnog stanja i potencijala za dalji razvoj tržišta na teritoriji cele Srbije.

U saopštenju se podseća na to da do sada u Srbiji nije postojala celovita evidencija trgovinskih preduzeća koja uključuje najbitnije aspekte njihovih poslovnih aktivnosti.

Stoga, kako se dodaje, osnovni cilj Ministarstva je izrada validne i ažurne informacione osnove koja će olakšati kreiranje politike u sektoru trgovine i stvaranje sistemskih uslova za predvidivost poslovanja svih aktera na tržištu.

Resorno ministarstvo je u skladu s tim pripremilo informativni upitnik, koji će u narednim danima biti upućen relevantnim trgovinskim subjektima u zemlji.

Uzimajući u obzir činjenicu da Ministarstvo planiranom aktivnošću ne želi dodatno da opterećuje poslovanje trgovaca, projektovan je rok od 30 dana u kojem se očekuju odgovori na upitnik, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik