Izraelski turisti tokom jeseni u velikom broju posetili Beograd

Bez autora
Nov 26 2020

Nakon višemesečne pauze uzrokovane pandemijom virusa korona, izraelski turisti su od septembra u velikom broju posetili Beograd i Srbiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Među glavnim razlozima povećane posete tokom jeseni navodi se to što je od 18. septembra do 8. novembra Ministarstvo zdravlja Izraela klasifikovalo Srbiju, uz veoma mali broj drugih evropskih država, kao „zelenu zemlju”, odnosno destinaciju posle koje nije bila obavezna četrnaestodnevna izolacija u Izraelu. Takođe, direktno putovanje iz Izraela u Srbiju nije bilo uslovljeno negativnim PCR testom.

Usled velikog interesovanja izraelskih putnika za Srbiju, izraelske avio-kompanije „Arkia” i „Izrael” su svakodnevno obavljale letova na relaciji Tel Aviv – Beograd. Tokom boravka u našoj zemlji, izraelski turisti su najviše bili e zainteresovani za kulturno-istorijske spomenike, jevrejsko nasleđe u Beogradu, Novom Sadu i Vojvodini, šoping, gastronomiju i planinska odmarališta.

Po sticanju stabilnih uslova za neometan turistički promet između dve zemlje, Turistička organizacija Beograda planira internet kampanju koja će dodatno promovisati mogućnosti za putovanja u Beograd i Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik