Jeftini letovi - dobar mamac

Bez autora
Feb 05 2014

Kupiti jeftinu avionsku kartu do Rima ili Milana za samo 99 evra, po promotivnoj ceni po kojoj brojne avio-kompanije promovišu letove ka tim destinacijama, praktično je nemoguća misija. Kad se uđe u sistem rezervacija, najjeftinije karte obično budu skuplje bar za deset evra od reklamiranih cena. Italijanska avio-kompanija “Alitalija” tako promoviše povratno putovanje do Rima za samo 99 evra. Ta karta se međutim ne može naći ispod cene od 109 evra, i to pod pretpostavkom da se putuje u aprilu. Slična situacija je i s putovanjem do Milana koje promoviše "Er Srbija", jer se karta ne može naći ispod 120 evra. Ono što se tada postavlja kao pitanje jeste da li avio-kompanije s ovakvom tarifnom politikom u stvari dovode u zabludu putnike.

Jeftini letovi - dobar mamacKupiti jeftinu avionsku kartu do Rima ili Milana za samo 99 evra, po promotivnoj ceni po kojoj brojne avio-kompanije promovišu letove ka tim destinacijama, praktično je nemoguća misija. Kad se uđe u sistem rezervacija, najjeftinije karte obično budu skuplje bar za deset evra od reklamiranih cena.

Italijanska avio-kompanija “Alitalija” tako promoviše povratno putovanje do Rima za samo 99 evra. Ta karta se međutim ne može naći ispod cene od 109 evra, i to pod pretpostavkom da se putuje u aprilu.

Slična situacija je i s putovanjem do Milana koje promoviše "Er Srbija", jer se karta ne može naći ispod 120 evra. Ono što se tada postavlja kao pitanje jeste da li avio-kompanije s ovakvom tarifnom politikom u stvari dovode u zabludu putnike.

Bivši direktor "Jata" Predrag Vujović za “24 sata” kaže da neka vrsta obmane postoji jer putnici nisu informisani o broju sedišta koja se prodaju po promotivnoj ceni.

- Članice Evropske unije su dužne da objave koliko karata daju po promotivnoj tarifi. Kod nas nisu, i to je momenat u kojem usled nedostatka informacija korisnici avio-usluga mogu da dođu u zabludu. Dakle važno je da se zna da li se po toj ceni prodaju tri ili 33 karte - objašnjava Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik