Još samo 60 hiljada slobodnih vaučera ostalo

Bez autora
Jul 06 2022

Vaučeri za odmor u Srbiji odlaze rekordnom brzinom. Najtraženije destinacije i ove godine su banje, ali ni planine ne zaostaju puno. Iako su prijave počele tek prošle nedelje, na najtraženijim destinacijama slobodnih kreveta više nema.

Za vaučere za odmor u Srbiji, izgleda, ovog leta, najveća zainteresovanost vlada među penzionerima.

Nakon gotovo dve godine zatvorenosti zbog kovida imaju priliku da iskoriste subvencionisanje odmora sa 15 hiljada dinara, i to se ne propušta.

Od 50 do 70 članova Udruženja penzionera dnevno se interesovalo za vaučer, 200 ih je već obezbedilo. Milena Žarković jedna je od njih, pet dana provešće na Zlatiboru.

"S obzirom da će ubrzo jesen, zimnica, drva , računi, gas drva, i da sve to moramo obezbediti, e ovih besplatnih 5 dana će nam mnogi značiti da se odmorimo, da malo zaboravimo na svakodnevne obaveze i brige", kaže za RTV Milena Žarković iz udruženja penzionera Novi Sad.

U Turističkoj organizacii Vojvodine kažu da su objekti koji su prošle godine primali vaučere beležili rekordne rezultate. Ove godine 144 objekta u pokrajini su uključeni u program, najveći broj u Irigu, Subotici i Beloj Crkvi.

"Na teritoriji opština Bela Crkva, Irig i Vrdnik u prethodnoj godini se tražio krevet više", tvrdi Milica Šušnjić iz Turističke organizacije Vojvodine.

Tako je i danas, ali se u Beloj Crkvi već početkom jula krevet gotovo ne može naći.

"U Beloj Crkvi postoji 15 objekata koji rade u šemi vaučera. Od tih 15 objekta dobii smo informaciju da u julu i avgustu nema mesta. Za sve one koji žele da potraže smeštaj u Beloj Crkvi preko vaučera, naša je preporuka da se što pre jave nama, da ih uputimo na izdavaoce smeštaja, da pronađu slobodne termine u septembru", navodi Novica Jovanović iz Turističke organizacije Bele Crkve

Poslednje informacije kažu da je ostalo negde oko 60 hiljada slobodnih vaučera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik