Kako da očistite kompjuter za pet minuta

Bez autora
May 06 2010

Evo saveta kako da vaš zaprljani kompjuter dovedete u red u najkraćem mogućem roku. U pitanju je čišćenje laptopa i monitora, tastature, miša i zvučnika na desktop PC uređaju. Prvi minut: Ugasite kompjuter i isključite ga iz struje (ako imate laptop, izvadite mu bateriju). Sipajte malo alkohola za čišćenje u posudicu i u njega umočite štapić sa tkaninom (oni su bolji jer ne ostavljaju niti poput štapića sa vatom). Nakon toga, veoma pažljivo pređite ovim štapićem po svim ulazima za kablove, rashladnom sistemu i drugim rupicama na monitoru ili zvučnicima. Nakon toga sve to ponovite, ali sa suvim štapićem. Drugi minut: Tkaninu kojom čistite naočare (jelenska koža) blago nakvasite i njome prebrišite monitor. Čak i ako ne vidite mrvice, tastaturu obavezno protresite nad kantom za otpatke - zaprepastićete se šta sve može da se nakupi između tastera.

Kako da očistite kompjuter za pet minutaEvo saveta kako da vaš zaprljani kompjuter dovedete u red u najkraćem mogućem roku.

U pitanju je čišćenje laptopa i monitora, tastature, miša i zvučnika na desktop PC uređaju.

Prvi minut: Ugasite kompjuter i isključite ga iz struje (ako imate laptop, izvadite mu bateriju). Sipajte malo alkohola za čišćenje u posudicu i u njega umočite štapić sa tkaninom (oni su bolji jer ne ostavljaju niti poput štapića sa vatom).

Nakon toga, veoma pažljivo pređite ovim štapićem po svim ulazima za kablove, rashladnom sistemu i drugim rupicama na monitoru ili zvučnicima. Nakon toga sve to ponovite, ali sa suvim štapićem.

Drugi minut: Tkaninu kojom čistite naočare (jelenska koža) blago nakvasite i njome prebrišite monitor. Čak i ako ne vidite mrvice, tastaturu obavezno protresite nad kantom za otpatke - zaprepastićete se šta sve može da se nakupi između tastera.

Treći i četvrti minut: Sada pređite na čišćenje svakog tastera posebno. naravno, ovo činite sa krpicom navlaženom alkoholom. Potom prebrišite tastaturu suvom krpom.

Peti minut: Nikako ne propustite da očistite i miš, i odozgo i odozdo. Ukoliko se radi o laserskom mišu izduvajte prašinu iz njega sa kompresovanim vazduhom, a ukoliko je miš kuglični - pažljivo ga rastavite i obrišite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik