Kapaciteti popunjeni, iako snega nema

Bez autora
Jan 10 2011

Smeštajni kapaciteti u našim najvećim turističkim centrima su u špicu zimske sezone dobro popunjeni, i pored toga što snega uglavnom nema. Popunjenost kapaciteta na Kopaoniku iznosi 80 odsto i veoma smo zadovoljni s obzirom na malu količinu prirodnog snega. Tako velika poseta gostiju može da se zahvali pre svega "Skijalištima Srbije", koja su sistemima za veštačko osnežavanje uspela da održe visinu belog pokrivača na stazama od 20 do 40 centimetra, tako da uvek radi od osam do 10 žičara. Od ponedeljka se očekuju nove snežne padavine, pa se mogu očekivati i novi gosti. Od 15. januara na Kopaoniku će biti snižene i cene smeštaja od 30 do 50 odsto. Na Zlatiboru ima više od 15.000 gostiju. Svi kapaciteti su popunjeni do kraja januara, a malo slobodnog mesta ima još u privatnom smeštaju.

Kapaciteti popunjeni, iako snega nemaSmeštajni kapaciteti u našim najvećim turističkim centrima su u špicu zimske sezone dobro popunjeni, i pored toga što snega uglavnom nema.

- Popunjenost kapaciteta na Kopaoniku iznosi 80 odsto i veoma smo zadovoljni s obzirom na malu količinu prirodnog snega - izjavio je predstavnik Turističke organizacije Kopaonika Siniša Trifunović.

Prema njegovim rečima, tako velika poseta gostiju može da se zahvali pre svega "Skijalištima Srbije", koja su sistemima za veštačko osnežavanje uspela da održe visinu belog pokrivača na stazama od 20 do 40 centimetra, tako da uvek radi od osam do 10 žičara.

On je dodao da se od ponedeljka očekuju nove snežne padavine, pa se mogu očekivati i novi gosti.

Od 15. januara na Kopaoniku će biti snižene i cene smeštaja od 30 do 50 odsto.

Na Zlatiboru ima više od 15.000 gostiju.

- Svi kapaciteti su popunjeni do kraja januara, a malo slobodnog mesta ima još u privatnom smeštaju - izjavio je predstavnik Turističke organizacije Zlatibora Marko Knežević.

Ski cetar radi i zahvaljujući veštačkom osnežavanju, pa je skijanje moguće, iako je prirodnog snega ostalo malo zbog jakog vetra.

Zlatibor u toku januara priprema i doček srpske Nove godine, "Pršutijadu" u poslednja tri dana ove sedmice, kao i tradicionalno boksersko nadmetanje 14. januara.
 
Za srpsku Novu godinu pripremljen je tradicionalni doček na trgu uz trubače, dok se mnogo gostiju očekuje i u selu "Jablanica" , gde goste očekuju besplatan kupus, vino i rakija.
 
Hoteli "Palisad" i "Mona" organizuju doček sa muzikom, s tim što u je "Palisadu" predviđena i večera, koja će koštati 2.500 dinara, a u "Moni" samo aperitiv, sa cenom od 1.000 dinara.

Cene u ugostiteljskim objektima biće niže za 10 do 15 odsto nego 1. i 2. januara, dok će ulazak u dva disko kluba koštati po 1.000 dinara.
 
U Vrnjačkoj Banji trenutno se odmara 4.211 gostiju, što je otprilike na istom nivou kao prošle godine, s tim što snega nema, pa za sada nije moguće skijanje na Goču, rekao je predstavnik lokalne turističke organizacije Goran Karavesović.
 
Za srpsku Novu godinu, u saradnji sa Lovačkim i ribolovačkim društvom, gostima će se besplatno deliti riblja čorba i rakija, a restorani će organizovati doček sa muzikom, s tim što neće naplaćivati ulaz, već će gosti plaćati samo ono što potroše.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik