„KIA optima” - limuzina srednje klase

Bez autora
Apr 12 2010

Na nedavno završenom Sajmu automobila u Njujorku „KIA” je predstavila novu limuzinu iz niže srednje klase, pod nazivom „optima”. „KIA optima” se bazira na platformi „hjundai sonate”, sličnih su dimenzija i imaju podjednak međuosovinski razmak. Ipak, radi se o vizuelno potpuno različitim automobilima. U početku će u ponudi biti dva benzinska motora, i to 2.4-litarski GDI četvorocilindrični sa 200 konja, kao i 2.0 GDI turbo četvorocilindraš koji razvija 274 konjskih snaga. Hibridni motor snage 209 konja će se pojaviti početkom 2011. godine, a baziraće se na 2.4-litarskom modelu. Od menjača su prisutni i automatski i manuelni, i to oba šestostepeni, a svi motori raspolažu tehnologijom direktnog ubrizgavanja. „Optima” će se prvo naći na tržištu Amerike, dok će se u Evropi pojaviti 2011. godine.

„KIA optima” - limuzina srednje klaseNa nedavno završenom Sajmu automobila u Njujorku „KIA” je predstavila novu limuzinu iz niže srednje klase, pod nazivom „optima”.

„KIA optima” se bazira na platformi „hjundai sonate”, sličnih su dimenzija i imaju podjednak međuosovinski razmak. Ipak, radi se o vizuelno potpuno različitim automobilima.

U početku će u ponudi biti dva benzinska motora, i to 2.4-litarski GDI četvorocilindrični sa 200 konja, kao i 2.0 GDI turbo četvorocilindraš koji razvija 274 konjskih snaga.

Hibridni motor snage 209 konja će se pojaviti početkom 2011. godine, a baziraće se na 2.4-litarskom modelu.

Od menjača su prisutni i automatski i manuelni, i to oba šestostepeni, a svi motori raspolažu tehnologijom direktnog ubrizgavanja.

„Optima” će se prvo naći na tržištu Amerike, dok će se u Evropi pojaviti 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik