Koji su Diznijevi animirani filmovi kompaniji doneli najveću zaradu?

M.D.
May 05 2022

Iako “Disney” danas predstavlja multinacionalni konglomerat zabave i medija, u prošlosti je ova kompanija uglavnom bila poznata po svojim animiranim filmovima.

Mnogi od njih i danas kompaniji donose ogromne prihode. Zbog toga vam u nastavku predstavljamo pet Diznijevih animiranih filmova sa najvećom zaradom ikada.

5. Toy Story 4

Četvrti film “Priča o igračkama” možda nije najomiljeniji, budući da ima najnižu ocenu kritičara na filmskoj veb stranici “Rotten Tomatoes”. Međutim, ovaj film zaradio je više novca u bioskopima od bilo kog drugog filma “Priča o igračkama”, odnosno, nešto više od milijardu dolara prikazujući se širom sveta.

4. Incredibles 2

Nakon 14 godina čekanja na drugi deo filma “Incredibles”, gledaoci su bili i više nego spremni da pogledaju nastavak priče o porodici Par. Film je zaradio više od 1,2 milijarde dolara na blagajnama.

3. Frozen

Filmska adaptacija čuvene priče Hansa Kristijana Andersena “Snežna kraljica” bila je izuzetno popularna na svim meridijanima, pa ne čudi što je zaradila blizu 1,3 milijarde dolara.

2. Frozen 2

Drugi filma “Frozen” zaradio je još više novca od prvog, sa ukupnim saldom od preko 1,4 milijarde dolara.

1. The Lion King (rimejk 2019.)

Rimejk poznatog “Kralja lavova” iz 2019. godine sa zaradom do preko 1,6 milijardi dolara u bioskopima širom sveta predstavlja najuspešniji Diznijev animirani film svih vremena. Interesantno je da mnogi gledaoci ovaj film čak i ne percipiraju kao animirani, budući da je napravljen zahvaljujući kompjuterskoj animaciji koja izgleda toliko realistično, skoro kao da je snimljena na stvarnim lokacijama sa stvarnim životinjama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik