Koliko vozila neće proći tehnički pregled od 2021. godine?

Bez autora
Nov 19 2019

Predviđenom zabranom uvoza polovnih automobila sa motorom "evro 3" do 2021. godine, biće onemogućen uvoz automobila starijih od 14 godina. Preko milion automobila u Srbiji ne ispunjava "evro 3" i "evro 4" standarde motora i oni čine preko 60 odsto svih registrovanih vozila. Vozači u Srbi mogu i dalje da voze svoje automobile, ali bi novom merom bio zabranjen dalji uvoz tih automobila. Na autoplacevima najniže cene automobila su oko 2.000 evra, što ukazuje na više od 10 godina starosti automobila. Trgovci kažu da se najviše prodaju automobili nižih i srednjih klasa. Prodaja ide dobro, ali su to uglavnom automobili sa starijim motorima. Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila koji je stupio na snagu 2018. godine vlasnicima je ostavljen rok od 3 godine da svoja vozila dovedu u sklad sa eko normama.

Koliko vozila neće proći tehnički pregled od 2021. godine?Predviđenom zabranom uvoza polovnih automobila sa motorom "evro 3" do 2021. godine, biće onemogućen uvoz automobila starijih od 14 godina.

Preko milion automobila u Srbiji ne ispunjava "evro 3" i "evro 4" standarde motora i oni čine preko 60 odsto svih registrovanih vozila. Vozači u Srbi mogu i dalje da voze svoje automobile, ali bi novom merom bio zabranjen dalji uvoz tih automobila.

Na autoplacevima najniže cene automobila su oko 2.000 evra, što ukazuje na više od 10 godina starosti automobila.

Trgovci kažu da se najviše prodaju automobili nižih i srednjih klasa. Prodaja ide dobro, ali su to uglavnom automobili sa starijim motorima.

Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila koji je stupio na snagu 2018. godine vlasnicima je ostavljen rok od 3 godine da svoja vozila dovedu u sklad sa eko normama.

"Od 2021. godine važe novi propisi, po kojima će se meriti emisija izduvnih gasova, i svi automobili koji su ušli u Srbiji, oko 700.000 vozila sa "evro 3", "evro 4", pa i "evro 5" motorima, mogu biti problematični", objašnjava Miroslav Mihailović, direktor Auto-moto kluba u Novom Sadu, i dodaje da su mnogi izvadili katalizatore i lambda sonde, i misle da su na taj način rešili problem, samo su napravili štetu okolini.

Od 2021. godine ni jedno vozilo koje ima emisiju štetnih gasova veću od predviđene neće mći da bude registrovano.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik