Konkurs za dodelu kredita za ovčarstvo i kozarstvo

Bez autora
Feb 20 2011

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2011. godini. Kreditna sredstva se dodeljuju za kupovinu ovaca rase: cigaja, vintemberg, teksel, il de frans, safolk i bergamo, kao i za kupovinu koza alpske rase. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 12.000 evra, sa grejs periodom od godinu dana i rokom otplate od 18 meseci (za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata). Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno četiri rate).

Konkurs za dodelu kredita za ovčarstvo i kozarstvoPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2011. godini.

Kreditna sredstva se dodeljuju za kupovinu ovaca rase: cigaja, vintemberg, teksel, il de frans, safolk i bergamo, kao i za kupovinu koza alpske rase.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 12.000 evra, sa grejs periodom od godinu dana i rokom otplate od 18 meseci (za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata). Otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno četiri rate).

Pored popunjene prijave, potrebno je podneti i sledeću dokumentaciju:

  • original predračun sa specifikacijom opreme iskazan u dinarskom iznosu;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita ili u slučaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanje garancije (podnosilac prijave ne mora biti i vlasnik nekretnine koja će se staviti pod hipoteku);
  • izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o poljoprivrednom gazdinstvu);
  • originalno uverenje o plaćenom porezu (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti nepokretnosti izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama (ukoliko je predmet hipoteke građevinski objekat).

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču registrovanom za prodaju ovaca i koza koje bude odabrao učesnik konkursa.

Prijavu sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:
Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad

Sa naznakom “ZA KONKURS“

Konkurs je otvoren do iskorišćenja sredstava.

Prijavu i sve dodatne informacije možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik